Stjerneregn over ny soundbar

Sonos Arc bades i rosende anmeldelser fra både danske og internationale techmedier - men der er et vigtigt forbehold, du skal kende, inden du køber

Sonos Arc er stor, men det er fladskærmen i mange danske stuer efterhånden også blevet. Pr-foto
Sonos Arc er stor, men det er fladskærmen i mange danske stuer efterhånden også blevet. Pr-foto

Da Sonos forleden lancerede sin nyeste soundbar kaldet Sonos Arc, skrev jeg, at hvis den 'spiller bare dobbelt så godt som den billigere Sonos Beam, venter der brugerne en stor lydoplevelse.'

Vi tester soundbaren senere på året, men skal man tro de første anmeldelser af den store soundbar i hvid eller sort, er lyden rigtig god.

'Arc leverer en fænomenal lydoplevelse til prisen,' skriver blandt andre Chris Welch fra The Verge. Og Jens E. Hummelmose fra Recordere.dk er enig.

'Hvis jeg kun skulle bruge ét ord til at beskrive lyden på Sonos Arc, ville det kort og godt være WOW,' lyder det i den danske anmelders beskrivelse af højttaleren.

Kræver ny app

Om få dage frigiver Sonos en app, nyere enheder som Arc, Beam og Sonos One fremover skal bruge. Det er konsekvensen af, at firmaet skiller ældre og nyere enheder i to systemer.

Hvis du har en ældre højttaler fra Sonos, kan det derfor betyde, at den ikke kan styres og spille sammen med dine nyere udgaver.

Det ventes, at appen frigives 8. juni, og Sonos Arc sælges fra to dage senere.

Stiller krav til dit tv
Der er flere ting, man skal være opmærksom på, inden der kastes penge efter soundbaren. For ganske vist leverer den rigtig god lyd og understøtter nu lydformatet Dolby Atmos, men der er et vigtigt forbehold.

Højttaleren kræver nemlig, at du har et nyere tv, som understøtter HDMI-standarden eARC eller ARC, hvis du vil udnytte Dolby Atmos-formatet. Og nej, du får ingen hjælp på selve soundbaren, der mangler de HDMI-indgange, som du for eksempel kunne tilslutte dit Apple TV eller en spillekonsol direkte til.

Sonos vil i stedet tvinge dig til at sende lyden igennem dit tv, som sætter dig skakmat, hvis det ikke er nyt nok.

Det hjælper heller ikke at bruge den optiske indgang i højttaleren, da det fjerner Dolby Atmos-understøttelsen.

I samarbejde med PriceRunner - læs mere i bunden af artiklen

Ingen Bluetooth
Det er muligvis meget teknisk, men også et alvorligt benspænd hvis du nu tror, at vejen til en Dolby Atmos-surround oplevelse er banet. Tjek derfor om dit tv og Sonos Arc fungerer optimalt sammen, inden du køber.

Du bør samtidig finde et målebånd frem og vurdere, om soundbaren passer ind på dit tv-bord. Den er nemlig ganske stor.

Endelig skal du huske, at Sonos ikke understøtter Bluetooth på enheden, ligesom der heller ikke er understøttelse af alle lydformater, fx er DTS fortsat helt fraværende.

Sådan virker prislinks i denne artikel

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på disse links, modtager vi en mindre betaling. Samarbejdet har ingen betydning for, hvilke tests eller techhistorier vi bringer - eller en eventuel bedømmelse af et produkt.

- redaktionen

31 kommentarer
Vis kommentarer