Svigter dit WiFi også: Her er 5 mulige løsninger

Dårlig WiFi-forbindelse giver elektronisk hovedpine i mange hjem - her er vores recept til at kurere problemet

Skal du flygte fra hjemmet for at få god WiFi-adgang? Mange oplever i hvert fald, at de slet ikke får den hastighed og driftssikkerhed, som deres internetabonnement lover dem. (Foto: Lars Krabbe/Polfoto)
Skal du flygte fra hjemmet for at få god WiFi-adgang? Mange oplever i hvert fald, at de slet ikke får den hastighed og driftssikkerhed, som deres internetabonnement lover dem. (Foto: Lars Krabbe/Polfoto)

Lad os begynde med forfatteren selv: rimelig intelligent, forholdsvis teknisk og alligevel lige så WiFi-belastet som mange af dem, der læser denne artikel.

I flere år har jeg kæmpet med mit WiFi-netværk og forsøgt alle mulige krumspring. Købt nye dyre routere, flyttet rundt på dem og stået mentalt på tungen, mens min 'elektroniske hovedpine' bare blev værre og værre.

Jeg kunne ikke få mit WiFi til at spille.

Lyder det for gratis til at være sandt? Så er det nok også sådan - i hvert fald hvis du støder på gratis WiFi. Tænk dig om inden du logger på. (Foto: Lars Halbauer/AP) Teknologi Gratis men farlige: Falske WiFi-netværk lokker os i fælden

Netværk kæmpede med hinanden
Men forleden skete der noget.

I flere år har jeg nemlig kørt med 'dobbelt bogholderi': haft et WiFi-netværk fra mit arbejde og et andet privat sat til husets internetforbindelse.

Gad vide om det er forklaringen? At de to WiFi-netværker kæmper med hinanden?

Bingo - yes! Da jeg slukkede det ene netværk, stoppede problemerne omgående. Aldrig har WiFi kørt så sprødt.

Det kan blive en dyr fornøjelse at ringe hjem fra ferien, hvis du ikke har gjort dit hjemmearbejde godt nok og kender de simple råd. Foto: Polfoto Udland Sådan slipper du for en kæmperegning på ferien

Fejl 1: Dit WiFi-netværk står forkert
En meget klassisk begynderfejl er at sætte WiFi-routeren på gulvet, under en seng eller endnu værre i et skab.

Og det er den sikre vej til at begrænse eller helt dræbe dit WiFi-signal.

Løsningen er selvfølgelig at få WiFi-routeren ud i fri luft og gerne lidt højt i et rum, der ligger centralt i forhold til andre rum i boligen.

Boksen, der skal give ekstra power til danskernes Wi-Fi-forbindelser, har samme størrelse som et Apple TV. Teknologi Genialt hvis det virker: Nyt system skal give Wi-Fi superkræfter

Fejl 2: Din WiFi-router er for gammel
Hvis din iPhone, computer og tablet er nyere end din WiFi-router, kan du få problemer. Ældre routere er nemlig ikke bygget til en moderne virkelighed med mange, også mobile enheder.

Samtidig er WiFi-teknologien de seneste år markant forbedret i fx mobiltelefoner. Men hvis routeren ikke understøtter de nye muligheder, får du ingen glæde af forbedringerne.

Løsning er at investere i en ny og smartere router, der også automatisk kan vælge de rigtige WiFi-kanaler. Nemlig nogle af dem, som dine naboer ikke bruger - eller dem, der præcis passer dit elektroniske gear.

Smarte køleskabe som dette fra Samsung er et af de produkter, der kan få glæde af den nye Wi-Fi-standard. Men også meget mindre enheder med batteri er oplagte til den nye standard. (PR-foto) Teknologi Åh nej - nu skal vi lære en ny Wi-Fi-standard

Fejl 3: Netværket bliver forstyrret af anden elektronik
Som allerede nævnt kan noget så banalt som to tændte WiFi-routere ødelægge signalet for hinanden. Det samme kan en mikroovn eller trådløs hjemmetelefon.

Løsningen er at forsøge sig frem og forsøge at udelukke de kilder, der kan være med til at ødelægge dit WiFi-signal. Det er ikke nogen nem øvelse, men vigtig at gennemføre, hvis dit WiFi er i knæ.

Husk også, at væggene i din bolig kan have en stærkt begrænsende effekt på WiFi-netværket. Løsningen her kan være, at du køber en WiFi-forstærker, som giver dig mere kraft på netværket i den anden ende af huset.

Sådan kommer de nye standere til at fungere. (Grafik: Link.nyc) Ferie New York: Nu kan du få gratis Wi-Fi på gadeplan

Fejl 4: Opdater og genstart routeren ofte
Selv med en ny WiFi-router er det vigtigt, at den er opdateret til nyeste firmware.

En god løsning er også, at du nu og da genstarter din WiFi-router, hvis du har problemer med signalet.

Levemanden og politikeren Boris Yeltsin er en af de afdøde, man snart kan søge frem på nettet direkte på kirkegården, hvis man besøger hans grav i Moskva. Teknologi På nettet i døden: Kirkegårde sætter Wi-Fi op

Fejl 5: Beskyt dit netværk med et password
Deler du dit internet med naboen?

Hvis ja, så forsvinder en del af din hastighed - og sikkerhed - når andre frit kan trække på netværket. Løsningen er dog enkel: sæt altid et password på din WiFi-router.

Så beskytter du dig også mod, at kriminelle udnytter dit netværk - og det bliver dig, der skal forklare sagen, når politiet banker på døren.

Selv i mindre størrelser kan et juletræ med elektiske lys forstyrre din Wi-Fi-forbindelse. (Foto: Joachim Adrian/Polfoto) Teknologi Er der huller i dit internet: Dumme juletræer smadrer Wi-Fi

Og den 6. mulighed: Drik en øl
Vores kvikke læser, Christian, byder ind med nedenstående forslag: drik en øl og 'skær dig' til bedre WiFi.

21 kommentarer
Vis kommentarer