Test af Honor 9: Køb et mobilt flagskib til budgetpris

Huawei fortsætter succesen med sin Honor-serie - men fylder stadig skrald på mobiltelefonen

Bortset fra overflødig software - som vores anmelder kalder 'skrald' - er Honor 9 en perfekt smartphone til prisen. PR-foto
Bortset fra overflødig software - som vores anmelder kalder 'skrald' - er Honor 9 en perfekt smartphone til prisen. PR-foto

Honor 9: 5,15 tommers display, 64 GB intern hukommelse og 4 GB RAM. Batteriet er på 3200 mAh, det primære kamera er dual 20/12 MP og det sekundære 8 MP. Styresystemet er Android 7.0. Ikke vandtæt. Set til 3690 kroner

5
4.5
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Kinesiske Huawei er i fuld sving med at slå Apple på antallet af solgte mobiltelefoner.

Det kunststykke har firmaet udført ved de seneste år at have produceret en række af fremragende billigere kvalitets-mobiler, som er blevet storsælgere i Asien og Europa.

Se også: Gigantisk techmesse i Berlin: Her er dimserne du bør kende

Strømlinet og logisk
Firmaets ’ungdomsserie’ hedder Honor, og som de tidligere modeller er den seneste, Honor 9, noget af det bedste, Huawei kan levere og endda til en pris, der slår flere af firmaets egne produkter.

Honor 9 har en god form og størrelse, som vil tiltale mange. Selv om skærmen er på over fem tommer, er telefonen ikke ’forvokset’ eller virker for stor i hånden.

Designet er strømlinet og logisk. Det er virkelig en pæn telefon at se på.

Se også: Tjener kassen på streaming: Nu raser kunderne mod TV2 PLAY

PR-foto
PR-foto

Se også: Ny topmodel fra Samsung: Den er da meget 'pen'

Fyld med skrald
Huawei har desværre en kedelig evne til at fylde sine telefoner med overflødig software og spil.

De fleste ligger der, fordi firmaet har en aftale med producenterne bag programmet. Vi hader denne form for 'bloatware' - eller bare skrald - og råder alle til at lave en hovedrengøring, når de køber Honor 9: slet programmer du ikke selv har bedt om og ikke er en fast del af Android.

7 råd om billig mobil

1. Hvad har du brug for? Både mobilproducenterne og sælgeren i butikken er verdensmestre i at fremhæve talrige funktioner og specifikationer. Det er dog langt vigtigere, at du laver en liste over, hvad du faktisk har brug for. Skal telefonen alene bruges til at sende beskeder og føre opkald med, kan du ofte klare dig med en model til 1500 kroner eller mindre.

2. Pas på hukommelsen. Køb aldrig en telefon med mindre end 32 gigabyte hukommelse, hvis der ikke er mulighed for at sætte et microSD-kort i enheden. Gå efter 64 gigabyte intern hukommelse og meget gerne med plads til hukommelseskort.

3. Bliv glad for skærmen. Et af steder, hvor der kan spares på en billig mobiltelefon, er skærmen. Vær derfor skeptisk over for hvor god skærmen er – du skal naturligvis se telefonen fungere og prøve den, så du får en idé om dens kvaliteter.

4. Tørstig på strøm. Størrelsen på et batteri fortæller ikke hele sandheden om, hvor god eller dårlig telefonen er til at holde på strømmen. Tjek anmeldelser på nettet for at få en fornemmelse af, hvordan netop denne model klarer sig.

5. Gå efter mærkevarerne. Selv om du vil have en billig mobil, betyder det ikke, at du skal investere i ukendte mærker. Alle de store og anerkendte producenter har også en eller flere gode modeller i deres sortiment, der er til at betale. Vælger du en mærkevare, er det ofte også nemmere at klage og få hjælp, hvis produktet går i stykker.

6. Du kan købe for billigt. Det er fristende, når man pludselig støder på en vild pris i butikken, på nettet eller i Den Blå Avis. Men hvad køber du til den pris? En model, der har stået i butikken, været solgt tidligere eller måske er en hælervare? Køber du brugt, så betal aldrig før du har produktet i hånden og tjekket, at det virker og sælges med en gyldig kvittering.

7. Her går grænsen. 4000 kroner og ikke mere. Det bør være budgettet, når du jagter ny mobiltelefon. Og du kan trygt tjekke mobiler ned til 2500 kroner, når du går efter en telefon, som skal kunne mere end det basale.

Svær at slå
Når man først har fjernet overflødig software og installeret Google Starter frem for Huaweis indbyggede fortolkning af Android, er Honor 9 på alle måder imponerende.

Telefonen er hurtig, det dobbelte kamera tager gode billeder, og Honor 9 er genial til at styre strømforbruget.

På mange områder er Honor 9 svær at slå til prisen. Du køber nemlig et mobilt flagskib til budgetpris.

Største konkurrent er OnePlus 5, hvor vi i en sammenligning forleden gjorde OnePlus til vinder over Honor 9, fordi du her får lidt mere for prisen. Men kun lidt...

Et tip på falderebet: Forgængeren Honor 8 er også fremragende - og sikkert billig at få fingrene i nu.

For mange danskere er mobiltelefonen en fast del af beklædningen. Over halvdelen køber en dyr iPhone, men du kan få lige så meget for det halve, hvis du kigger dig godt for på markedet. Modelfoto: Rasmus Flindt Pedersen Tech Købers marked: Billige mobiler er et superkøb

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen