Test af OnePlus 5: Årets bedste Android til prisen

En fantastisk mobiltelefon med få mangler og mange fordele

Meget er som før, men OnePlus 5 er også en tyndere og smukkere mobiltelefon end tidligere. PR-foto
Meget er som før, men OnePlus 5 er også en tyndere og smukkere mobiltelefon end tidligere. PR-foto

OnePlus 5: Sælges i Danmark i to udgaver med enten 128 GB / 8 GB RAM (4299 kroner) eller 64 GB / 6 GB RAM (3799 kroner).

5
4.4
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Det er under fire år siden, at kinesiske OnePlus blev stiftet. Men med firmaets seneste Android-model kaldet OnePlus 5 er det næsten ikke til at tro, at mærket er nået så langt på så kort tid.

Seks udgaver er der indtil nu bygget: OnePlus One (2014), OnePlus 2 (2015), OnePlus X (2015), OnePlus 3 (2016), OnePlus 3T (2016) og nu OnePlus 5.

Alle har samme formsprog og idé, nemlig at skabe en Android-mobil der kan alt det, man forventer af en meget dyrere model.

Sådan så den første OnePlus-mobil fra 2014 ud og havde naturligvis navnet 'OnePlus One'. Der er sket meget siden. PR-foto
Sådan så den første OnePlus-mobil fra 2014 ud og havde naturligvis navnet 'OnePlus One'. Der er sket meget siden. PR-foto
 

Se også: Første indtryk af OnePlus 5: Prisbillig supertelefon har fået en overhaling

En daglig fornøjelse
OnePlus 5 er ingen undtagelse.

Modellen er den hidtil tyndeste med et design, der ved første øjekast virker en smule gammeldags og uinspirerende. Der er fortsat brede kanter i top og bund af skærmen, der samtidig 'blot' er et Full HD-display.

Det er dog under hverdagens brug, at dommen over funktion og design falder. Her består OnePlus 5.

Der er god grund til at være begejstret, når du både har købt en rigtig god telefon som denne iPhone SE og betalt det halve af, hvad supermodellerne koster. Foto: Eugene Hoshiko/AP Tech Sådan får du en supermobil til halv pris

Telefonen ligger godt i hånden, er lækker at holde på og en daglig fornøjelse at bruge. Skærmen er trods de manglende topspecs helt, som man kan forvente: farverig og lysstærk.

Designet vinder - trods det første indtryk - med tiden og bliver en daglig fornøjelse.

Interaktivt element

Android i den simple form
Det er glædeligt, at OnePlus er minimalistisk i deres tilgang til Android-softwaren, der som i forgængeren er Android i en simpel og effektiv form. Det er næsten, som Google oprindeligt udviklede Android til at være.

Her er ikke overflødig reklamesoftware, men alene forbedringer som muligheden for at låse skærmen under spil og nye skærmgestures. We like!

Se også: Test af OnePlus 3T: Bedre sent end aldrig

Det er knappen her, vi ikke er voldsomt gode venner med. Ideen bag knappen er fin nok, men funktionaliteten driller. PR-foto
Det er knappen her, vi ikke er voldsomt gode venner med. Ideen bag knappen er fin nok, men funktionaliteten driller. PR-foto
 

Lydknap skuffer
På hardwaresiden er telefonen velbygget og i en finish og med et materialevalg helt på højde med de dyreste telefoner på markedet.

Vi anker dog fortsat over knappen til at skifte mellem lydprofiler. Det er for nemt utilsigtet at skubbe til knappen, når man stopper telefonen i en stram bukselomme.

Her kan et cover naturligvis hjælpe, men grafitcoveret fra OnePlus, der faktisk dækker knappen, gør det så effektivt, at knappen bliver næsten umulig at betjene. Her er plads til forbedringer.

Vi savner også muligheden for microSD-kort, så du billigt kan få mere lagerplads. Vi forstår heller ikke fravalget af at gøre telefonen vand- og støvsikker. Det sidste er et klart 'must have' - også i denne prisklasse!

Se også: Anmeldernes dom over OnePlus 5: Disse ting trækker klart ned

Købere: OnePlus 5 har skærmproblemer

Købere af den nye OnePlus 5 har problemer med deres displays, der flimrer, når de swiper på telefonen.

OnePlus siger, at det er normalt - men ikke alle er enige. Debatten om den nye telefon raser også på Reddit.

Genial opladning
Derimod er det svært at sige noget skidt om det nye dobbeltkamera. Det tager fremragende billeder, er nemt at betjene og laver virkeligt flotte videooptagelser med overraskende god lyd.

Testeren, der er pressefotograf, ærgrer sig dog over, at kameraet hele tiden falder ud af den manuelle, professionelle indstilling. Det sker for eksempel, hvis du lukker kameraet ned. Så er du tilbage i normal indstilling igen.

Det er også en fornøjelse at betjene telefonen, der i begge udgaver har rigeligt med arbejdshukommelse og en effektiv processor.

Batteriet holder nemt til en lang, travl arbejdsdag. Får du brug for strøm, har OnePlus markedets bedste oplader - både til hjemmet og bilen.

Her kan man virkelig tale om en teknologi, der på ganske kort tid effektivt giver strøm til adskillige timers ekstra drift. We really like!

Dobbeltkameraet er et klart plus ved OnePlus 5. PR-foto
Dobbeltkameraet er et klart plus ved OnePlus 5. PR-foto
 

Snyder OnePlus i hastighedstest?

Udover de nævnte 'gelé-problemer' med skærmen har OnePlus fået kritik for at snyde, når firmaets telefoner udsættes for en såkaldt benchmark test.

Testen er en særlig software, der bruges til et finde ud af, hvor hurtig telefonen er.

Problemet er bare, at OnePlus ifølge kritikerne får OnePlus 5 og tidligere modeller til at opføre sig anderledes, når de 'mærker', at der udføres en test.

Så skrues der nemlig op for telefonens effektivitet - kaldet overclocking - så den virker hurtigere, end den normalt er. Problemet er bare, at hvis mobilen hele tiden var så hurtig og effektiv, ville den ikke kunne holde strøm ret længe. Dermed giver testen et falsk resultat.

OnePlus afviser kritikken og siger, at man alene får telefonen til at vise sit potentiale, når den testes. Og man bruger ikke overclocking, lyder det fra firmaet.

En vinder i sin klasse
Som nævnt i begyndelsen, er missionen hos OnePlus at bygge mobiltelefoner, der overstiger forventningen. Det lykkes med OnePlus 5.

Der er ikke tale om en direkte konkurrent til Samsung S8 eller den nyeste iPhone. De er fortsat i en klasse for sig.

Men når det gælder om at producere årets bedste Android-telefon til prisen, er OnePlus 5 en klar vinder.

Du får virkelig meget for pengene og nu i det hidtil tyndeste design, OnePlus har lavet.

OnePlus 5 har bevaret minijack stikket, men der følger ingen hovedtelefon med i købet. PR-foto
OnePlus 5 har bevaret minijack stikket, men der følger ingen hovedtelefon med i købet. PR-foto

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen