Test: Sådan giver et overvågningskamera mening

Med det rette udstyr kan et overvågningskamera give dig både tryghed og en nemmere hverdag

Her er Arlo Pro sat op over en garage. Kameraet har fået en lille 'regnjakke' på - nemlig et særligt cover, der på samme tid skjuler og beskytter det bedre. Foto: Thomas Carlsen
Her er Arlo Pro sat op over en garage. Kameraet har fået en lille 'regnjakke' på - nemlig et særligt cover, der på samme tid skjuler og beskytter det bedre. Foto: Thomas Carlsen

Arlo Pro: Batteridrevet HD-overvågningskamera, trådløst via WiFi og en medfølgende boks med indbygget sirene, gratis adgang til optagelser online syv dage tilbage, nattelys, kan kontrolleres af flere brugere via mobiltelefon, to-vejs-lyd. Set til 2000 kroner - men kan købes billigere i pakker med flere kameraer.

4
4.4
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Tanken er en smule ubehagelig. At have overvågningskameraer i sit hjem og på den måde føle, at der hele tiden er et ‘øje’, som følger med i dit liv.

Og det kræver da også omtanke og aftaler i familien, før du skødesløst sætter kameraer op overalt i og ved din hjemmebase. Men med den rette forberedelse og ikke mindst det rigtige udstyr kan kameraet give dig en tryghed og også en nemmere hverdag, viser vores test af et af de mange kameraer, der findes på markedet lige nu.

Netgear, der er bedst kendt for sine trådløse routere, har nemlig lave en serie af kameraer kaldet Arlo. Vi har testet Arlo Pro, der som navnet antyder er i den bedre ende.


Her kan du se et eksempel fra vores testkamera.

Koblet på nettet
Kameraet er naturligvis trådløst, men også batteridrevet og bygget til al slags vejr. Under vores test blev kameraet netop sat på en garage i fri luft og udsat for regn flere gange.

Det specielle ved Arlo Pro er, at kameraet er koblet til en app, som du kan bruge til at indstille funktionerne. For eksempel hvilke perioder kameraet skal være aktivt - og hvornår du gerne vil have fred. Der er indbygget en geo-funktion, så kameraet automatisk kan slå til, når du forlader hjemmet.

Arlo Pro er samtidig koble på nettet, så optagelser gemmes på en sikret server, men også kan vises vises live i din telefon, når kameraet opdager bevægelser. Du kan også vælge at gemme optagelserne lokalt på en microSD-kort eller en harddisk på den medfølgende boks, der styrer systemet.

Og det er her, at et overvågningskamera pludselig kan give både tryghed og et nemmere liv. Denne model har nemlig to-vejs-kommunikation, så du er i stand til at sende en besked til den, der har aktiveret kameraet. Det oplevede vi som smart, da et barn i testfamilien uventet kom hjem, fordi der ikke var givet ordentligt besked til hinanden.

Det er ærgerligt, at der ikke følger dette beslag med til Arlo Pro, så du kan spænde det ordentligt fast. Beslaget er ekstraudstyr. PR-foto
Det er ærgerligt, at der ikke følger dette beslag med til Arlo Pro, så du kan spænde det ordentligt fast. Beslaget er ekstraudstyr. PR-foto
 

Bedre fæste kræver ekstraudstyr
Her var det nemt at kalde barnet op via kameraets højttalere og fortælle, at mor er hjemme lidt senere. Det er dog usmart, at man nærmest taler som i en walkie-talkie, hvor du ikke kan høre modparten, mens du taler.

Det er heller ikke videre opfindsomt, at kameraet ikke kan sættes solidt fast med det medfølgende beslag. Her har Netgear valgt den nemme løsning for brugeren, så kameraet fæstes med en magnet til det beslag, du sætter på for eksempel en mur. Konsekvensen er bare, at en fremmed meget nemt kan fjerne kameraet. Hvis du vil sikre det bedre, skal du købe et andet beslag som ekstraudstyr.

Det er ligeledes dumt, at kameraet er designet, så du ikke kan sætte det op og have strømkablet siddende i, uden at kameraets vinkling begrænses markant. Du kan dog købe andre beslag end det medfølgende, som gør det nemmere at sætte stikket i.

Heldigvis viste kameraet under vores test sig at have et særdeles udholdende batteri med en helt imponerende batteritid og behovet for en permanent strømkilde er lille. Vores bud er, at du har strøm nok på en opladning til flere måneder frem. Måske et helt år.

Forklaringen er naturligvis, at Arlo Pro alene optager og sender billeder og lyd til dig, når det opdager en bevægelse.

Programmet, du styrer Arlo Pro med, har flere gode funktioner. Blandt andet giver det mulighed for, at du kan planlægge, hvornår kameraet skal være aktivt eller slukket.
Programmet, du styrer Arlo Pro med, har flere gode funktioner. Blandt andet giver det mulighed for, at du kan planlægge, hvornår kameraet skal være aktivt eller slukket.
 

Optager kun begrænset tid
Af hensyn til batteritiden har Netgear sat andre begrænsninger på kameraet, der virker ulogiske.

Fx har vi flere gange oplevet, at fordi der kun optages et begrænset tidsrum fra ti til 300 sekunder, så kan personen - der har udløst optagelsen - blive filmet, når han ankommer. Men kameraet når ikke at fange, at vedkommende låser sig ind eller endnu værre smadrer et vindue.

I nogle få tilfælde har kameraet heller ikke fanget en bevægelse, mens det under regn er gået uønsket i gang.


Den indbyggede bevægelsessensor kan nogle gange aktivere kameraet, hvis det regner kraftigt og under andre vejrfænomener som tåge.

Teknologien er blevet bedre
Der er dog meget godt at sige om den samlede Arlo Pro-pakke. Systemet er nemt at bruge, sætte op og forstå. Langt hen ad vejen virker det så godt, at man bliver afhængig af kameraet.

Pludselig er det en del af hverdagen, at man får relevante advarsler på sin telefon, når der kommer uventet besøg. Eller når man vil holde øje med, om noget planlagt sker.

Derfor får oplevelsen med et moderne overvågningskamera til hjemmet topkarakter i vores test. Man kan virkelig se, at systemerne og brugeroplevelsen har flyttet sig meget de seneste år.

Arlo Pro får derimod som gadget en lidt mindre karakter. Produktet er bestået og noget til. Men heller ikke mere før de største anker i denne test er blevet løst.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen