Tjek selv din kommune: Så mange gider ikke digital post

Flere end nogensinde er tilmeldt og bruger Digital Post - men der er store forskelle mellem de enkelte kommuner, viser de nyeste tal

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Der er stor forskel på, hvor mange der bruger Digital Post i landets kommuner. Det viser den nyeste opgørelse, som Digitaliseringsstyrelsen har lavet.

Se også: Digitale tricktyve på spil: Mail kostede Asta 14.000 kroner

Som det fremgår af kortet i toppen af denne artikel, er indbyggerne i de største byområder generelt gode til at tilmelde sig og bruge ordningen.

Men borgerne i en håndfuld mindre udkantskommuner toppen listen over steder, hvor flest har fået lov til at modtage post fra det offentlige med normal post og dermed ikke er med.

Se også: Gebyr-rod: 20,730 selvstændige fik opkrævning ved en fejl

Sådan er folk tilmeldt

4.199.983 danskere (89,0 pct.) er tilmeldt Digital Post fra det offentlige - og 508.994 (10,8 pct.) er fritaget fra Digital Post fra det offentlige.

Ca. 100.000 udenlandsdanskere og hjemløse uden kendt bopælsadresse i Danmark er ikke omfattet af 'lov om offentlig Digital Post'.

47,9 mio. Digital Post-forsendelser blev sidste år sendt til borgere og virksomheder i Danmark

Kilde: Digitaliseringsstyrelsen / oktober 2015

Socialrådgivere: De svageste taber
Digitaliseringsstyrelsen er meget tilfreds med den store udbredelse af systemet. Men blandt landets socialrådgivere frygter man, at de svageste borgere lider skade:

- Netop de borgere, som har mest på spil i forhold til kommunikationen med det offentlige, er ofte dem, hvor 'afstanden' til den digitale postkasse er længst, skriver Majbrit Berlau, der er formand for Dansk Socialrådgiverforening, i en kommentar på Altinget.dk.

Se også: Flere vælger skræddersyede reklamer

- På trods af, at socialrådgivere har brugt mange kræfter på at overtale udsatte borgere til og vejlede dem i brugen af digital post, er udfordringerne med NemID og e-Boks for en lang række danskere simpelthen for mange og for store til, at det er en fordelagtig løsning, vurderer hun.

55 kommentarer
Vis kommentarer