Wi-fi system er blevet billigere: Mere af det samme er ikke skidt

ANMELDELSE: Strong har opdateret sit meshnetværk og gjort det både simplere og billigere

Hvis du synes, at du har set denne wi-fi-router før, tager du ikke fejl. Sådan så produktet fra Strong nemlig også ud for to år siden. Pr-foto
Hvis du synes, at du har set denne wi-fi-router før, tager du ikke fejl. Sådan så produktet fra Strong nemlig også ud for to år siden. Pr-foto

Strong Wi-Fi Mesh Home Kit 1600: Dual-band 802.11ac Wi-Fi, op til 1,6 Gbps. Et sæt dækker op til 150-200 kvadratmeter, sælges i sæt (set til 1599 kroner) og kan suppleres med op til fire ekstra enheder (899 kroner stykket).

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Navnet er anderledes, og prisen er lavere.

Men ellers er ideen bag Strong Wi-Fi Mesh Home Kit 1600 basalt set den samme, som i dette sæt - kaldet Strong 1600 Mbit/s Range Extender - som vi testede i 2016.

Dengang havde vi dog ikke meget at sammenligne med, men siden har både Google WiFi og andre særdeles driftssikre systemer erobret markedet.

Teknologi - 1. dec. 2018 - kl. 19:47 Kongen er tilbage: Den perfekte bærbare hedder (stadig) MacBook Air

Et sæt var rigeligt
Det er de indre værdier, der adskiller de to Strong-serier fra 2016 og så nu. Fysisk er designet det samme, men enhederne i boxsættet er nu parret direkte fra fabrikken og kan med de maksimalt seks enheder dække mindst 800 kvadratmeter.

Under vores test var et sæt dog rigeligt. Og det matchede i hastigheder og responstid det Google WiFi-system, vi bruger som reference.

Strongs produkter og app er ikke bygget så lækkert som Googles, men koster også 1150 kroner mindre for et sæt, end Google vil have for deres.

Samtidig er ikke alene ydelsen, men også opsætning og styring via Strongs mesh app næsten på højde med det, som Google tilbyder.

Se også: Hvornår har du sidst printet et foto? Velkommen til fortiden

Så mange kvadratmeter lover Strong, at deres meshrouter kan dække.
Så mange kvadratmeter lover Strong, at deres meshrouter kan dække.

Se også: Denne router kan banke Google

Tjek ekstra muligheder
Det glædelige ved de produkter, som Strong og andre konkurrenter til Google har præsenteret i år, er, at udvalget af gode meshroutere hele tiden vokser.

Men da det ikke alene er netværkets styrke og driftssikkerhed, der tæller, bør du kigge på de ekstra funktioner, som et system tilbyder, inden du beslutter dig.

I Strongs tilfælde kan du således via appen overvåge enhederne på dit netværk og bestemme, hvem der skal være online hvornår. Det er også muligt at lave en tidsplan, så hele netværket 'sover' sammen med resten af familien.

Teknologi - 20. feb. 2018 - kl. 21:37 Strejker dit internet? Dit wi-fi kan nemt være skurken

Anerkendt af Waoo
Blandt andet bredbåndsselskabet Waoo har givet Strong et kvalitetsstempel ved at sælge produkterne til deres kunder.

Det stempel forstår vi godt, at Waoo har delt ud. For jagter du et nogenlunde prisbilligt, men velfungerende meshnetværk kan du med fordel begynde her.

Se også: Går der også kludder i dit wi-fi? Denne dyre livline kan være løsningen

4 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere