YouTube: Betal - eller vi lukker for signalet

Nu vil verdens største videotjeneste have penge fra brugerne, når de ser det mest populære indhold

Kom med bagom YouTube (Video: Barcroft)

SENESTE NYT: Sådan bliver den nye betalingstjeneste, som i første omgang rammer USA, men senere skal udbredes til flere lande

Gratisfesten er forbi på YouTube.

I hvert fald hvis du er en af de mange brugere, der ser med, når tjenestens mest populære producenter deler deres indhold, skriver det anerkendte techsite re/code.

Brugerne vil også skulle betale for at undgå at se reklamer.


Sådan præsenterer YouTube deres nye betalingstjeneste. (Video: YouTube)

Vil lave et abonnement
YouTube har gennem længere tid forsøgt at finde en model, hvor de kan tjene penge på brugerne med andet end annoncer. Og nu er tjenesten angiveligt meget tæt på at ville sælge videoindhold lavet af dem, som særligt mange unge brugere dagligt besøger for at se videoer fra.

Se også: Youtube indfører reklamefrit specialabonnement

Der bliver ikke tale om at lukke adgangen totalt ned til de mest populære YouTube-kanaler, men om et særligt abonnement for dem, der vil se helt eksklusivt og meget populært indhold.

YouTube - der ejes af Google - vil nemlig betale de mest populære 'youtubere' for at lave dette særlig indhold, som kan ses senere i år eller ved begyndelsen af 2016.

Ikke kun de kendte
Det bliver i øvrigt ikke blot indhold fra kendte musikstjerner og andre kunstnere, som YouTube nu spærrer inde bag en betalingsmur.

Mobil - 21. okt. 2015 - kl. 21:44 Æder din iPhone strømmen alt for hurtigt: Her er skurken

Derimod kan det ifølge re/code lige så godt blive nogle af de selvstændige YouTube-kanaler og kunstnere, der langsomt men sikkert har fået et stort, ungt publikum ved at lave interessant videoindhold fra deres private liv.

Kommer også fra TV
En anden mulighed er musik- og comedyindhold fra udvalgte tv-stationer, som YouTube presser for at få et betalingssamarbejde med. Ifølge Wall Street Journal har firmaet flere aftaler klar med netop tv-stationerne.

Det er endnu uvist, om den danske del af YouTube i første omgang bliver ramt af betalingsmuren - eller om det alene er det amerikanske marked, som tjenesten vil gå efter.

Mobil - 20. okt. 2015 - kl. 10:16 TV: Pludselig var Mortens iPhone stendød

Onsdag holder YouTube pressemøde i Los Angeles om abonnementstjenesten. Indtil da ønsker firmaet ikke at kommentere historien.

SENESTE NYT: Sådan bliver den nye betalingstjeneste, som i første omgang rammer USA, men senere skal udbredes til flere lande

192 kommentarer
Vis kommentarer