Youtube uden reklamer: Ny streamingtjeneste rammer Danmark

Lancerer betalt udgave af YouTube, der også bliver Googles nye musiktjeneste

YouTube er allerede en enorm pengemaskine for Google, der viser masser af reklamer på videotjenesten. Men nu skal også betalende brugere i Danmark være med til at skabe nye indtægter. Foto: Jeff Chiu/AP
YouTube er allerede en enorm pengemaskine for Google, der viser masser af reklamer på videotjenesten. Men nu skal også betalende brugere i Danmark være med til at skabe nye indtægter. Foto: Jeff Chiu/AP

Danmark står øverst på listen over lande, som Google om kort tid lancerer en ny udgave af YouTube i.

Mod betaling kan interesserede brugere slippe for irriterende afbrydelser fra reklamer, men også afspille videoen i baggrunden, så man alene hører lyden på sin mobile enhed.

YouTube Premium hedder den nye streamingtjeneste, der tidligere hed YouTube Red, men som aldrig nåede Danmark.

Se også: Tidligere Youtube-direktør vil gøre bloggere til pengemaskiner med 300 mio. i baglommen

Musik og tv-serier
Ideen med det nye abonnement er ikke alene video, men også musik. Google nedlægger nemlig sin nuværende musiktjeneste Google Play Music til fordel for YouTube Premium.

Det betyder, at man både kan se det normale indhold på YouTube og høre millioner af musiknumre, som det kendes fra fx Spotify og Apple Music.

Et særkende ved YouTube Premium er ligeledes det indhold, der alene produceres til betalende brugere. For eksempel Cobra Kai men også en række af andre tv-serier, der kan ses på Premium-kanalen.


Her kan du - gratis - se første afsnit af Cobra Kai. Video: YouTube

Strammere linjer i designet og et større display er blandt de ting, man skal lægge mærke til på OnePlus 6. PR-foto Teknologi Bygget af glas: Her er den nye OnePlus 6

Mangler danske priser
Der er endnu ikke offentliggjort danske priser. Men de amerikanske giver en idé om niveuet.

YouTube Premium koster som den fulde pakke 11,99 dollars (75 kroner om måneden), mens du skal betale 9,99 dollars (63 kroner om måneden), hvis du alene vil have musiktjenesten kaldet Music Premium.

Den endelige dato for starten i Danmark er heller ikke offentliggjort endnu.

Foto: AP Dansk politik Bruger 1,5 milliarder på cyber-forsvar: Sådan vil regeringen stoppe hackere

32 kommentarer
Vis kommentarer