Test af nyt mobil-hit: Samsung Galaxy S6 Edge+

Galaxy S6 Edge+ er en forbedret Galaxy Edge. Den har større skærm, mere RAM og tyndere profil

Her er den nye Samsung Galaxy S6 Edge+, som vi har testet. (Foto: MereMobil.dk)
Her er den nye Samsung Galaxy S6 Edge+, som vi har testet. (Foto: MereMobil.dk)

Det er som om Samsung har genfundet sig selv, og i den grad er kommet ”on a roll”. Deres seneste produkter, synes jeg, er absolut fantastiske. Godt nok var jeg også glad for både Note 4 og Galaxy S5, men den nye S6-serie er noget særligt.

Nu har jeg over et stykke tid brugt Samsung Galaxy S6 Edge+, og ud over navnet er irriterede bøvlet at udtale, så har jeg stort set kun positive ord til overs for plusudgaven af S6 Edge.

Læs også: Stortest: Samsung Galaxy S6 Edge – ren topkarakter

Grundlæggende skal du vide, at S6 Edge og S6 Edge+, med meget små forskelle, er de samme telefoner.

Det er ret imponerede, at Samsung har givet skærmstørrelsen 0,2 tommer mere, end tilfældet er på iPhone 6 Plus, uden at forøge den fysiske størrelse. Faktisk er S6 Edge+, trods større skærm, mindre end iPhone 6 Plus – og vejer mindre.

Læs også: Alt det grundlæggende om Galaxy S6 Edge+

Tyndere men større
Edge+ er slanket ubetydelige 0,1 millimenter på tykkelsen, men har taget på alle andre steder. Trods den forøgede skærmstørrelse til 5,7 tommer er vægten kun steget fra 132 til 153 gram, og telefonen føles på ingen måde som en ”klods” i hånden.

Selvom Samsung har forøget størrelsen på telefonen holder designet stadig, hvilket ikke nødvendigvis er tilfældet. Da HTC begyndte at lave større udgaver af HTC One-serien pyntede det underligt nok ikke på designet, der pludselig fremstod kluntet. Det synes jeg ikke, man kan sige om Galaxy S6 Edge+.

Det første der lægges mærke til ved opstarten er skærmgitteret med ikonerne, som er forøget fra 4 x 4 genveje til 5 x 5. Samme tilstand kan faktisk også vælges på S6 Edge. Desværre fungerer det kun på forside-skærmene. Inde i selve app-menuen er det stadig 4 x 4, men på plusmodellen er 5 x 5 helt gennemgående.

Læs også: Spec-duel: Se forskellene mellem S6 Edge+ og S6 Edge

I forbindelse med den forøgede størrelse er telefonen knap så handy, og da den samtidigt er en smule glat, skal der passes ekstra på man ikke taber den. Til mit temperament har S6 og S6 Edge rigtigt gode størrelser, men jeg har hurtigt vænnet mig til Edge+. Det skal siges jeg stadig ind i mellem tænker, at Edge+ er lidt mere besværlig at håndtere – omvendt ville jeg nok købe Edge+, hvis jeg var tvunget til at vælge.

Måske lidt bedre skærm
Du skal ikke være bekymret over, at 2K-opløsningen på 1440 x 2560 pixels er spredt ud over et 0,6 tommer større areal. Det ser fortsat rigtigt godt ud.

Når det er sagt, så har jeg noteret en lille smule forskel på enten skærmpanelerne eller kalibreringen af dem. På farvebilleder er der umiddelbart ingen forskelle, men i en gråtonetest er der et rødligt skær i de grå farver på Galaxy S6 Edge-skærmen, mens det står mere rent på S6 Edge+. Det kræver dog jeg har telefonerne side om side, før jeg kan se dette fænomen.

Som jeg har nævnt det i tidligere anmeldelser, så er den let buede skærm et lækkert design-statement, men buen har i daglig brug ikke den store praktiske betydning.

Nye funktioner på edge-delen
Kantfunktionerne er med S6 Edge+ blevet opdateret, så der nu kan laves genveje i sidepanelet, ganske som vi så det på Galaxy Note Edge. Da jeg testede S6 Edge, var det netop en funktion, jeg savnede – og nu er den her.

Der kan laves fem genveje på panelet, som kan kaldes frem hvor som helst, ved at trække i en lille ”fane” øverst til højre. Genvejene i den tilsvarende funktion på Note Edge var små ikoner, og der kunne være flere da man kunne scrolle i ikon-panelet.

På Edge+ er ikonerne ganske store og begrænsningen er fem. Rækkefølgen kan omrokeres, ved at holde på et ikon og trække det til en ny placering.

Det er lækkert med tilføjelsen af genveje, men det kedelige er, at jeg glemmer at bruge dem. Det nye panel kaldes for ”Apps Edge”. Når jeg ser tilbage på Note Edge, så var app-genvejene mere gennemførte end på den nye model.

I Peoples Edge er der kommet et en særlig Galaxy-funktion kaldet ”Inderkredsen”. Til disse, som også er favoritkontakter i kantpanelet, kan du sende særlige animerede humørikoner. Det er muligvis meget sjovt, men sandsynligvis ikke noget, der nogensinde vinder indpas, da det udelukkende er Samsung-telefoner med understøttende software, der kan sende og modtage.

Den opdaterede edge-software ruller senere ud til Galaxy S6 Edge også.

Opdateret lydoplevelse
Lyddelen i Edge+ har fået en opdatering, rent softwaremæssigt. Under ”Lyde og meddelelser” + ”Lydkvalitet og effekter” ses nu punktet ”UHQ Upscaler”.

Idéen er, at opskalere lyden fra musikken til en bedre lydkvalitet. Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke kan høre den store forskel, og generelt er jeg ikke så begejstret for sådanne funktioner, da de oftest ødelægger mere af lydoplevelsen end de gavner.

Funktionerne fungerer ikke ordentligt på streamingtjenester som Spotify, men på musik, der ligger fysisk på enheden, giver UHQ Upscaler et større stereobillede. Rørforstærker Pro er et af de punkter, der kun virker på din egen musik.

Også til Edge+ finder vi Samsungs nyeste headset, der også fulgte med S6 og S6 Edge. Det minder ganske meget som det, der sælges med en iPhone, og spiller så fint, at du ikke umiddelbart behøver købe et andet headset.

God batteritid
Selvom Samsung har valgt et større skærmpanel betyder det ikke dårligere batteritid på den nye model. Batteriet er godt nok kun 3.000 mAh, altså 400 mAh mere end på S6 Edge.

Jeg er overrasket over, hvor godt batteriet har holdt strøm, trods rimeligt intenst brug. Godt 25 procent tilbage efter 15 timers driftstid går fint an i min bog, og hertil kommer, at strømsparefunktionen godt kan trække mere ud af batteriet.

Konklusion
Hvis du er fan af store skærme, er Galaxy S6 Edge+ aktuelt en spændende telefon. Naturligvis lever skærmen ikke op til Sony Xperia Z5 Premium, der kan købes fra november. På Edge+ må du nøjes med 2K, mens Z5 Premium bliver den første smartphone med 4K-skærm. Til gengæld har Samsungs topmodel så en skærm, der buer.

Du får en flot mobil med et enestående mobilkamera, og det er en af de mest velfungerede på Android-platformen, men det er også en mobil hvor du må leve med, at batteriet ikke kan udskiftes og hukommelsen ikke kan udvides.

Når det så er sagt, kan et kig på prisen skræmme de fleste væk. Vi er mellem 6- og 7.000 kroner alene for 32 GB udgaven, og endnu dyrere hvis du vil op på 64 GB. Til sammenligning koster en 32 GB S6 Edge omkring 5.000 kroner uden abonnement.

Selvom S6 Edge+ er dyr kommer vi ikke uden om, at denne smartphone ikke skuffer eller gør det dårligere end den mindre model.

Læs flere detaljer om Samsung Galaxy S6 Edge+ her

26 kommentarer
Vis kommentarer