Test: Tablets der holder til hele familien

En tablet, som skal bruges af hele børnefamilien, må helst ikke koste for meget, men skal stadig kunne levere varen – vi har kigget på fem af slagsen

Find tabletten, som har styrke og pris til både fedtfingre og at blive tabt på gulvet. (Foto: PR)
Find tabletten, som har styrke og pris til både fedtfingre og at blive tabt på gulvet. (Foto: PR)

En smartphone er lige så personlig som en tegnebog, mens en tablet er noget, man ofte er fælles om i familien. Tablet’en bliver brugt som babysitter søndag morgen, når mor og far vil sove længe, og som beroligende pille, så ungerne holder mund på bagsædet, hvis der skal køres langt i bil.

Men har man virkelig lyst til at stikke ungerne sin møgdyre iPad Air 2 eller Samsung Galaxy Tab S blot for at se den få ridser i skærmen og fedtfingre overalt? Nej, vel?

Se også: Vi dropper fjernsynet  

Skal man have fat i en tablet, som hele familien – især ungerne – kan være fælles om, gør man klogt i at kigge på de lidt billigere modeller. Det gør ikke helt så ondt, at junior smadrer skærmen, hvis tablet’en har kostet en tredjedel af, hvad den kunne.

Heldigvis kan man sagtens få en rigtig god tablet, som kan alt det, en tablet skal kunne, til en langt mere fornuftig pris. Det gælder dog om at være vågen, når der står “tablet til ungerne” på indkøbslisten, for der er meget stor forskel på, hvad man får for sine penge.

Vi tester

  1. Apple iPad mini 2: 2.599 kroner
  2. ASUS MeMO Pad 8 ME581C: 1.698 kroner
  3. Huawei MediaPad T1 10: 1.498 kroner
  4. Lenovo Yoga Tablet 2: 1.999 kroner
  5. Samsung Galaxy Tab A: 1.799 kroner

Overraskende gode
Alle fem tablets i denne test befinder sig nogenlunde i prislejet 1.500 til 2.500 kroner, men alligevel er der produkter imellem, som man helst skal gå i en stor bue uden om. Mens et par af de bedste tablets i testen præsterer som langt dyrere produkter og dermed virkelig giver meget for pengene.

Se fakta på alle fem tablets nederst i artiklen.

iPad mini 2


Plus: Uovertruffen højopløst skærm kombineret med fed lyd, lækkert design og masser af muskler.

Minus: 4G/LTE-modellen bliver for dyr, og så fås den kun med 16 eller 32 gigabyte lager, der ikke kan udvides.

Vurdering (1-6): 6

Apples tablet har næsten to år på bagen, men alligevel kan den lære de yngre konkurrenter en ting eller to. Selskabets produkter plejer at høre hjemme i den høje ende af prisskalaen, så det er usædvanligt, at iPad mini 2 som her overhovedet kan deltage i en test af mellemklasse-produkter. Og man er da også nødt til at gå lidt på kompromis. 4G/LTE skruer prisen godt i vejret, og man må nøjes med maksimalt 32 gigabyte indbygget lager, da Apple aldrig har været gode venner med microSD-kort.

Men den har testens ubestridt bedste skærm, og den er blandt de hurtigste tablets – hvis ikke den hurtigste – man kan få til prisen.

Læs den fulde test af Apple iPad mini 2 på Lydogbillede.dk

ASUS MeMo Pad 8


Plus: Glimrende skærm med høj opløsning og god billedkvalitet. Kombineret med god lyd, fremragende ydelse og robust design gør det MeMo Pad 8 til den optimale tablet for hele familien.

Minus: Bagsiden nærmest samler på fedtfingre, og ASUS skulle tage og droppe den unødvendige bloatware.

Vurdering (1-6): 5

Det samlede indtryk af ASUS MeMo Pad 8 er positivt. Her er der virkelig tale om et kvalitetsprodukt til discountpris. Hvad end vi taler ydelse, kvalitetsfølelse, skærm eller lyd, leverer ASUS på et niveau, som man ellers kun forventer af langt dyrere produkter. Tablet’en er perfekt til ungerne – god som den er til video, musik og spil – men de voksne kan også bruge den.

MeMo Pad 8 fås i øvrigt også i en lidt dyrere udgave med 4G/LTE.

Læs den fulde test af ASUS MeMO Pad 8 ME581C på Lydogbillede.dk

Huawei MediaPad T1 10


Plus: Kommer med 4G/LTE. Huaweis egen brugerflade vil være nemmere for nogle brugere.

Minus: 8 gigabyte lager er bare ikke nok – heller ikke selv om hukommelsen kan udvides. I daglig brug er ydelsen så dårlig, at det bliver irriterende.

Vurdering (1-6): 3

Man skal ikke forvente sig for meget af Huawei MediaPad T1 10. Jo, den er billig, men der er også sparet alle steder, hvor der spares kan. Et lager på blot 8 gigabyte er snart fyldt op, og ekstra plads koster hurtigt de penge, man har sparet på at købe denne tablet frem for en af konkurrenterne. Dog skal det nævnes, at man her får 4G/LTE med i prisen.

Læs den fulde test af Huawei MediaPad T1 10 på Lydogbillede.dk

Lenovo Yoga Tablet 2 – Android-kongen


Plus: Unikt design med kvalitet i højsædet. Skærmen er god, lyden er endnu bedre, og den yder som et langt dyrere produkt.

Minus: Ikke noget særligt.

Vurdering (1-6)  5

Lenovo Yoga Tablet 2 er så afgjort testens bedste Android-tablet. Den kan måle sig med testens sejrherre, iPad mini 2, på stort set alle punkter, og havde Yoga-skærmen bare været en smule bedre, var den såmænd nok løbet af med sejren.

Kvaliteten er i top, lyden er den bedste, vi længe har hørt fra en tablet, og den præsterer så godt, at man skal knibe sig selv i armen for at tro på, at man ikke sidder med et langt dyrere produkt i hænderne. Vi giver den vores specielle anbefaling.

Læs den fulde test af Lenovo Yoga Tablet 2 på Lydogbillede.dk

Samsung Galaxy Tab A – ringe skærm


Plus: Lang batterilevetid er det eneste deciderede plus, der er værd at fremhæve.

Minus: Rystende ringe skærm med en lavere opløsning end de første Galaxy Tab-produkter, som Samsung sendte på markedet for mere end fire år siden.

Vurdering (1-6): 2

Måske er det ikke helt fair decideret at fraråde købet af et bestemt produkt på grund af én enkelt svaghed, men den ringe skærm på Samsung Galaxy Tab A er så stort et problem, at resten næsten kan være lige meget. Der er andre gode produkter på markedet til samme pris, og Tab A har intet – absolut intet – at byde på, som kan opveje den elendige brugeroplevelse, man får ud af et uskarpt og lavopløst skærmbillede.

Læs den fulde test af Samsung Galaxy Tab A på Lydogbillede.dk

34 kommentarer
Vis kommentarer