Toptrimmet Panasonic: Det bedste billede nogensinde

Panasonics nye OLED-tv leverer den bedste billedkvalitet, vi hidtil har set, og måleresultaterne er en studiemonitor værdige – men det koster

Panasonics nye flagskib er et toptrimmet, buet luksus-tv beklædt med hvid alcantara på bagsiden. Og med producentens nyeste billedforbedringsteknologi indeni. (Foto: PR)
Panasonics nye flagskib er et toptrimmet, buet luksus-tv beklædt med hvid alcantara på bagsiden. Og med producentens nyeste billedforbedringsteknologi indeni. (Foto: PR)

Plus: Panasonics første OLED-skærm tager alt, hvad vi kender fra den banebrydende billedteknologi, og lægger endnu bedre billedbehandling oveni. Resultatet er udsøgt billedkvalitet med perfekt sortniveau og helt naturtro farvegengivelse.

Minus: Både prisen i sig selv og prisforskellen i forhold til rigtig gode OLED-konkurrenter som LG kan være svær at sluge. Skærmen har et kunstigt skarphedsfilter, som virker mod hensigten.

Samlet vurdering (1-6): 6

Læs også: Fladt og fantastisk

Panasonics nye flagskib er et toptrimmet, buet luksus-tv beklædt med hvid alcantara på bagsiden og producentens nyeste billedforbedringsteknologi indeni.  Desuden er 65CZ950 den første OLED-skærm, der er godkendt af THX, med en egen finkalibreret Film-tilstand.

Skærmen er mere end en ren LG-kopi: Ingeniørerne har tydeligvis lagt en vis stolthed i gennemtænkte løsninger og lækkert design.

Den tunge, forkromede fod monteres på tv’et med kraftige metalbeslag. Men Panasonic har også inkluderet monteringshuller til vægbeslag med VESA-standard på bagsiden – det betyder dog, at man ikke får brugt de lækre alcantara-dæksler, der netop er lavet til at skjule tilkoblinger og huller.

Læs også: Ultraskarpe billeder til rimelige penge

Modige udmeldinger
Panasonic gik temmelig flot ud ved lanceringen og pralede med, at skærmen skulle være finjusteret og 'perfekt lige ud af æsken'. Og hævder desuden, at deres ingeniører har formået at presse endnu bedre billedkvalitet ud af OLED-panelet, end LG selv er i stand til. Det vil således være temmelig pinligt, hvis teknikken ikke holder, hvad producenten lover.

Men 65CZ950 har intet at skamme sig over: Lige fra starten står det klart, at det har en langt mere korrekt billedæstetik end LG, især når vi sætter Panasonics THX-tilstand og LG’s ISF-ekspertindstilling op mod hinanden.

Panasonics tv byder på alle de kvaliteter, vi forbinder med OLED, men er mere afbalanceret i sin brug af farver og kontrast. Det ser man allerede på hudtonerne, som er fri for røde farvestik.

Japanerne har også formået at skabe glattere bevægelser end man er vant til. Interpoleringsfunktionen Intelligent Frame Creation sørger for sømløse bevægelser uden de lejlighedsvise ryk og ujævnheder, som vi oplever ved LG 65EF950V.

Læs også: Tæskelækkert og svinedyrt tv

Konklusion
Når alt kommer til alt, er det tydeligt, at Panasonic har gjort et grundigt stykke arbejde med deres nye topmodel. Resultatet er klart – simpelthen det bedste billede, vi nogensinde har set.

Det er dog indlysende, at det ikke er et tv for alle. Med en prisseddel på ca. 80.000 kroner henvender det sig først og fremmest til dem, der er villige til at betale meget for de sidste procent.

Forskellen mellem Panasonic og en allerede fremragende OLED-konkurrent som LG er på pedantniveau, og selv for os er det svært at retfærdiggøre den store prisforskel. Panasonic TX-65CZ950 skal derfor først og fremmest betragtes som et 'statement'-produkt, der viser, at Panasonic stadig er blandt de allerbedste, når det gælder naturtro billedkvalitet.

10 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere