Tv: Er det her verdens mest menneskelignende robot?

Japanerne har skabt en hyper-realistisk menneskerobot. Se den her

Se den menneskelige robot her

En professor på Osaka Universitet i Osaka, Japan, har skabt en robot, der ligner et rigtigt, levende menneske. Ja, faktisk ikke bare ligner Erica, som robotten hedder, et menneske. Erica bevæger sig også, og snakker som et menneske.

Se også: Single? Del din ferie  

Erica er en ung kvinde og, ifølge hende selv, 23 år gammel. Hun blinker, smiler til dig på de rigtige tidspunkter under en samtale, vifter håret væk når det kommer i vejen og gør alle mulige andre gestikulationer, som et menneske ville gøre dem.

Taler som et menneske
Det er især Ericas kommunikationsegenskaber, der er imponerende. Aldrig før har en robot talt lige så naturligt, som mennesker gør det. Eksempelvis svarer hun ganske naturligt, at hendes hobbyer er:

-sport, teater og animationsfilm – hvis du absolut skal vide det, til spørgsmålet om hendes fritidsinteresser.

Se også: Vanvittig auktion: 25 biler – en halv mia. kr.

Erica blev fremvist på Japans National Museum of Emerging Science and Innovation i Tokyo tidligere på måneden. Her fik publikum lov at stille spørgsmål til Erica – og hver gang løftede robotten øjenbrynene, så eftertænksom ud og svarede publikum.

Se også: Lad ikke Windows 10 snage i dit privatliv  

Andre steder i Japan bruges robotter allerede som receptionister – mon ikke der er masser af jobtilbud til en robot som Erica.

 

29 kommentarer
Vis kommentarer