TV: Jorden er giftig – projektor gør leg til virkelighed

Den interaktive projektor, Lumo, sender billeder af børns drømmeverdener ud på gulvet og inviterer til fantasifuld udfoldelse og aktiv leg

Kan du huske, da gulvet var lavet af lava? Eller da jorden var giftig, og du kun måtte betræde de grønne knolde?

Børns hoveder har altid været hjemsted for utrolige magiske verdener, hvor kun fantasien sætter en stopper for, hvad der kan lade sig gøre. Hvis barnet siger, at der sidder en drage i hjørnet, så sidder der en drage i hjørnet – om de voksne så kan se den eller ej.

Nu får disse magiske verdener mulighed for at blive virkelige og synlige for de fantasiforladte voksne. Den amerikanske virksomhed Lumoplay har nemlig udviklet en interaktive projektor, Lumo, som omdanner gulvet i barnets værelse, i stuen eller hvor I vil til det magiske sted, hvor lavaen bølger af sted, hvor de grønne græsknolde skyder op midt i de forgiftede områder, eller hvor dragen spyr ild.

 

Indtil videre er Lumo-projektorens interaktive leg på udviklingsstadiet og en crowdfunding- indsamling er i gang via Indiegogo. Men ideen bag Lumo er allerede blevet anvendt i både reklamer for store virksomheder – såsom Google, Adidas og Coca-Cola – og af museer i forbindelse med interaktive udstillinger.

Lumo inviterer børn til fysisk udfoldelse, når de f.eks. hopper igennem en bane, som de selv har været med til at tegne, og inkorporerer samtidig leg, læring og underholdning – se, hvordan Lumo fungerer, og hvad den lille projektor ellers kan i klippet øverst i artiklen.

Via computeren kan børn selv tegne baner (Foto: Lumoplay)
Via computeren kan børn selv tegne baner (Foto: Lumoplay)
 

Du kan støtte udviklingen af Lumo til børneværelset og sikre dig, at du får en af de første på markedet, her.

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere