TV: Stor lykke da lille pige får 3D-printet arm

Se med når lille Isabella, der er født uden venstre arm, prøver sin nye kunstige arm for første gang. Armen er lavet i en 3D-printer

Mød Isabella og se hende få en 3D-printet arm i dette klip.

3D-printere har eksisteret siden de sene 80´ere, men over de seneste ti år er teknologien blevet væsentlig forbedret, og 3D-printede ting er i dag langt mere tilgængelige og bliver brugt i langt højere grad.

Se også: Denne lufthavn får al sin energi fra solen

Lamper, legetøj og køkkenredskaber er blot nogle af de ting, vi har set printet af en 3D-printer. Men for den lille Isabella, er det dog en meget mere livsændrende ting, hun får fra 3D-printeren. En helt ny arm. Endda i flotte farver.

Frivilligt arbejde
Hendes glæde er da også til at tage og føle på, da hun pakker sin ny arm ud.

Isabellas kunstige arm kommer Stephen Davis, der ganske frivilligt har brugt sin egen 3D-printer, evner og tid til at skabe Isabellas nye arm. De to har fundet hinanden via e-NABLE, som er et globalt netværk af frivillige, der printer kunstige hænder og arme til dem, der har brug for det.

Et pust og ti sekunder, så er din promille afklaret. (Foto: Drinkmate) Elektronik - 20. aug. 2015 - kl. 19:00 TV: Snart kan iPhone vise hvor fuld du er

Armen er printet i bioplastik materiale, kaldet polylactic acid, eller PLA, som er lavet af stivelse fra afgrøder som majs eller sukkerroer. PLA er genanvendeligt, så når produktet har udtjent sit formål, kan plastikken omsmeltes og laves til ny plastik.

Hvis du vil hjælpe børn som Isabella, kan du selv være med i e-NABLEs netværk. Lige nu er deres mission at printe 1000 hænder til børn, der mangler en hånd – og de har brug for al den hjælp, de kan få.

9 kommentarer
Vis kommentarer