Twitter kritiseres for at vise Game of Thrones ulovligt

Flere brugere på Twitter har brugt live-stream app'en Periscope til at vise de nye afsnit fra femte sæson af hit-serien Game of Thrones – HBO raser

Ekstra Bladet har tidligere bragt en historie om Twitter's live-stream app Periscope, og de udfordringer en sådan app kan have i forhold til ophavsret og anden lovgivning.

Det er nu blevet virkelighed. Periscope giver nemlig brugerne på Twitter mulighed for at live-streame forskellige begivenheder, og nu vælger de brugere  tilsyneladende også at vise tv-serier eller film til deres følgere.

Seneste streamede flere Twitter-brugere søndagens sæsonpremiere på den yderst populære serie Game of Thrones fra HBO.

HBO har efterfølgende indirekte kritiseret både Periscope og Twitter, og mens skaberne bag Game of Thrones mener, at Twitter bryder den amerikanske lov om ophavsret, fastslår Twitter, at deres live-stream app ikke bryder med nogen love eller rettigheder. Det skriver engelske BBC.

Se også: Apple Watch er smart – men hvem køber det?

Periscopes rettigheder og betingelser gør det klart, at brugerne skal respektere ophavsrettigheder, men gør ikke meget for at forhindre det i at ske. Det mener HBO, at Twitter og co. skal gøre bedre.

Millioner af ulovlige downloads  
Krænkelse af ophavsrettighederne har længe været et stort problem for HBO.

Senest har en ukendt gruppe mennesker lækket de fire første episoder af den nye sæson af Game of Thrones til internettets mange pirat-hjemmesider. Siden da har internetbrugere verden over ulovligt downloadet episoderne uden bekostning.

Hvis man ser på alle sæsonerne af Game of Thrones er antallet af ulovlige downloads flere hundrede millioner, udtaler Ernesto Van der Sar fra hjemmesiden TorrentFreak, der eksperter i den ulovlige fildeling, til BBC.

Se også: Spotify klar på Playstation

Live-streamingen af det første afsnit i sæson 5 på Twitter, er derfor et mindre problem for HBO, der har langt større problemer med hjemmesider som Pirate Bay, hvor brugerne ulovligt deler store mængder af musik, film og tv-serier.

–Jeg mener, at Periscope er et meget lille problem, da tv-serien jo i forvejen er tilgængelig i meget højere kvalitet på en lang række af ulovlige fildelingshjemmesider, siger Ernesto Van der Sar.

Det bliver spændende at følge Periscope og live-streaminge på Twitter, der utvivlsomt vil løbe ind i flere problemer med de store tv-netværk, hvis brugere vælger at vise live-fodboldkampe eller lignende i deres live-stream.

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere