Ung mand reddet af et iPhone-lommeopkald

En ung amerikansk mand blev fanget under en stor truck og kun reddet af iPhonens Siri-opkald

iPhones Siri-funktion reddede den unge Sam Ray, som var fanget under en væltet truck. (foto: Flickr/kimubert)
iPhones Siri-funktion reddede den unge Sam Ray, som var fanget under en væltet truck. (foto: Flickr/kimubert)

Hvor mange har ikke oplevet at være offer for et såkaldt 'lommeopkald', hvor iPhonen, via Siri-funktionen, foretager et opkald, mens iPhonen ligger i lommen?

En irriterende oplevelse for de fleste, men nu er der endelig et eksempel på et positivt udfald for et sådan lommeopkald.

En menneskelignende robot er blevet skabt på Osaka Universitetet i Japan. Elektronik - 15. aug. 2015 - kl. 14:00 Tv: Er det her verdens mest menneskelignende robot?

Sam Ray, en 18-årig ung mand fra Tennessee, USA blev nemlig reddet af sin Iphones Siri-opkald, da en 2500 kilo tung truck væltede ned over ham.

Se også: Sendte venneanmodning til den forkerte – nu er de gift

Da han lå der, under trucken var han fanget. Begge arme var klemt under den tunge vægt fra trucken, og han kunne intet gøre. Men så hørte han Siri-aktiveringslyden fra sin Iphone, som han havde i sin bukselomme.

Siri slog alarm
Han fik Siri til at foretage et opkald til alarmcentralen, hvor han kunne bede om hjælp.

- Da jeg hørte en kvinde snakke fra min lomme, begyndte jeg bare at råbe. Jeg anede ikke, om hun kunne høre mig, men jeg hørte, hun sagde, at hjælpen var på vej, siger Sam Ray til digitaltrends.com.

Det var Christina Lee, der sad på alarmcentralen og modtog Sams opkald. Hun troede først, at Sams lommeopkald, var et af de mange fejl-lommeopkald, de modtager, men hans råb på hjælp fik hende på andre tanker.

- Vi får ret mange lommeopkald, og jeg troede først, at det var endnu et af dem. Men så hørte jeg en råbe på hjælp, siger Christina Lee.

Sporede telefonens signal
Christina Lee brugte derefter signalet fra Sams telefon til at lokalisere ham, så hun kunne sende mandskab ud for at hjælpe ham. Efter at være fanget under trucken i 40 minutter, blev Sam hjulpet fri og kørt på hospitalet.

Han havde brækket tre ribben, skadet sin nyre og havde en andengradsforbrænding på armen. 

Sam siger selv, at han havde overvejet at skifte til en Samsung Galaxy smartphone, men efter hans traumatiske oplevelse, hvor Siri reddede hans liv, har han skiftet mening.

- Jeg tror, jeg holder mig til iphone resten af mit liv. Det skylder jeg dem, siger Sam.

24 kommentarer
Vis kommentarer