Vi dropper fjernsynet

Slut med faste sendetider: Vi ser tv, film og serie på tidspunkter, der passer os – i stedet for at tilpasse os en tv'ets program-tider

Flere og flere danskere dropper at være tvangsindlagt til tv med faste sendetider. (Foto: AP)
Flere og flere danskere dropper at være tvangsindlagt til tv med faste sendetider. (Foto: AP)

Vi er færdige med fjernsynet og dets faste sendetider, og vi kaster os i stedet over computer og tablet, når vi skal se tv og film. Det viser en ny undersøgelse omkring danskernes seervaner. 

Læs også: App finder tøjet, der passer

Det lyder måske ikke rigtigt som en nyhed, men faktisk ser en tredjedel i dag mere tv, film og serier via internettet end for bare et år siden, og tendensen er størst blandt det yngre publikum, hvor det er over halvdelen af de 18-35 årige, der nu bruger computere og tablets til at se film og serie.

– Vi oplever i øjeblikket, at danskerne vil se film og serier ‘on demand’ på deres computere, tablets og endda mobiltelefoner, hvor mange mobilenheder i dag har så tilpas store skærme, at det giver en udmærket tv-oplevelse, siger Lars Thomsen, Telenors kommercielle direktør, i en pressemeddelelse.

Især serier er et stort hit på computere og tablets, og med streaming har vi selv mulighed for at vælge, hvornår og hvor mange afsnit vi vil se af gangen.

Læs også: Rygte: Apple bygger en bil

Undersøgelsen viser, at op til 43 procent bruger computer og 26 procent tablets til at se tv, film og serier.

Selv om computere, tablets og mobiler vinder frem, er det dog ifølge Telenors undersøgelse, der er lavet af Epinion, stadigvæk fjernsynet, der bliver brugt flittigst til tv, film og serier.

Men med den fart vi flytter os fra tv til tablet, er det med stor sandsynlighed kun et spørgsmål om tid, før fjernsynet, som vi i dag kender det, vil være en saga blot.

0 kommentarer
Vis kommentarer