Vi har photoshoppet i 25 år

Siden første udgave fra 1990 er programmet blevet synonym med fotoredigering

Den første version af Adobe Photoshop blev udgivet den 19. februar 1990. Målet var dengang at sælge 500 eksemplarer om måneden, hvilket viste sig at være skudt en del for lavt. I dag tælles brugerbasen i tocifrede milliontal, og titusinder af nye kommer til hver måned.

Læs også: Sony på skrump vil 25-doble sin profit

Selv om størstedelen af befolkningen ikke bruger det selv, så er standardbetegnelsen for redigering af fotos blevet 'at photoshoppe'. Og de fleste billeder, vi møder i hverdagen, har på et tidspunkt været gennem programmet; det være sig motivet på din t-shirt, reklame i byrummet, grafikken i tv-programmer og mønstret på sengetøjet.

“Jennifer in Paradise” – verdens første photoshoppede billede.
“Jennifer in Paradise” – verdens første photoshoppede billede.
 

Billedet 'Jennifer in Paradise' er taget af programmets opfinder, Thomas Knoll, som brugte sin forlovede, Jennifer, som model. Det blev anvendt som et testbillede for at vise funktionerne i Photoshop.

Læs også: Se 40 megapixel-billeder fra Olympus

For at fejre fødselsdagen har Adobe lavet en konkurrence, hvor 25 kunstnere under 25 år kan overtage Photoshops Instagramkonto to uger. For at indsende et bidrag skal man uploade sit projekt på Behance og bruge hashtaggen #Ps25Under25.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 
0 kommentarer
Vis kommentarer