Vi mærker telefonen vibrere – uden den gør det!

Næsten halvdelen af danskerne mærker fantom-sms'er vibrere i lommen, når telefonen faktisk ligger helt uforstyrret hen

Har du også mærket fiktiv brummen i lommen? (Foto: Colourbox)
Har du også mærket fiktiv brummen i lommen? (Foto: Colourbox)

43 procent af danskerne har oplevet at mærke telefonen vibrere i lommen, uden at den rent faktisk gjorde det. Fantom-sms'er kaldes fænomenet, der fremgår af en undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Fantom-sms'erne opleves oftest blandt de unge. I denne gruppe har fire af fem oplevet at mærke fænomenet.

Se også: Den flyvende væsel indtager spiluniverset

Det er ikke umiddelbart overraskende, at det lige præcis er i denne befolkningsgruppe, at fænomenet er mest udbredt. Forskning viser nemlig bl.a. også i denne gruppe, at fænomenet 'Fear of Missing Out' (også kaldet FoMO; frygten for at gå glip af noget) er størst, og at det derfor også er i denne gruppe, at opmærksomheden efter al sandsynlighed oftest er vendt mod telefonen i lommen.

– Mobilen betyder mere for unge. Hvis man synes, det er vigtigt at have det her sociale medium til at kommunikere med, så er man ekstra opmærksom på, om mobilen brummer. Derfor vil de informationer, som hjernen får fra eksempelvis en lyd, med højere sandsynlighed blive tolket af unge som en mobil, der vibrerer, forklarer kognitionsforsker på Københavns Universitet, Kristian Moltke Martiny, til metroxpress.

Se også: Klinik hævder at kunne ændre din øjenfarve

42 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere