Priskrig på elektronik: Du kan spare tusindvis af kroner

Elektronik-gigant ændrer priser flere gange om dagen i kampen om at være billigst

Powers indtræden på det danske elektronikmarked har fået virksomhederne til at opruste i kampen om de prisbevidste kunder.

Krigen var ellers allerede godt i gang på grund af prissammenligningssider på internettet, der lader kunderne finde den billigste elektronik på få minutter.

Når butikkerne er villige til at tabe penge for at lokke kunderne til, så bliver der fest for forbrugerne, som nemt kan spare 1000 kroner på bare et enkelt produkt.

Det viser et stort pristjek, som Ekstra Bladet i dag bringer på den mest solgte elektronik med alt fra mobiltelefoner til computere og hårde hvidevarer. Du kan se alle resultaterne i Ekstra og i dagens trykte udgave af Ekstra Bladet.

Power blev den store vinder. For eksempel kan man spare 1160 kroner på en MacBook Air ved at handle hos Power i stedet for hos Expert. Og der er en tredjedel at spare på en Bosch vaskemaskine ved at vælge Power frem for Punkt1. Kun rene netbutikker, som ikke er en del af pristjekket, var 1 procent billigere med averterede priser.

- Det er jo fantastiske nyheder, jubler Powers administrerende direktør, Jesper Boysen, da Ekstra Bladet overbringer ham resultatet.

Det er kærkomne nyheder for kæden, der til tider har haft svært med at følge med efterspørgslen.

Se også: Power-chef: Nu er der styr på problemerne

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Prisalgoritmer giver kamp til stregen

- Når du tager de der meget populære produkter indenfor elektronik og hvidevarer, de store kæder, de holder jo øje med hinanden, siger Søren Knudsen, talsmand for Pricerunner.

De fleste elektronikkæder bruger et computersystem med prisalgoritmer, der automatisk justerer deres priser op og ned, så de følger konkurrenternes, siger han.

- Det er vigtigt for dem, når der bliver søgt på en pris, for eksempel på en iPhone 6, så holder de øje og sætter måske prisen en krone ned. Så når du laver en søgning på Pricerunner, så er det den butik, der kommer til at ligge som den billigste, siger Søren Knudsen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Kapløb mod bundpriser

Jesper Boysen er fast besluttet på, at Power skal være billigst. Derfor er det ikke nok at justere priser en gang om dagen som de fleste af konkurrenterne. Power gør det fire gange om dagen. Og så kontrollerer et hold af medarbejdere, at det virker.

Det er et kapløb mod bunden.

- Når Power sætter deres pris ned, så er der jo nok nogle butikker der er fulgt lige efter, så senere på dagen vil du måske kunne se andre priser, der ligger billigst. Men dagen efter, så er det jo en kamp, der bare fortsætter. Du kan måske gå ind på Elgiganten nu, og så er de måske Elgiganten, der er billigst, siger Martin Andersen, direktør for Pricerunner.

Skousen opgiver at følge med priserne

Hos Skousen har man helt opgivet at følge med de hurtige prisændringer. Der tilbyder man i stedet prismatch. Så er det kundens eget ansvar at finde de billigste priser. Man matcher bare. Derfor er Skousen en delt vinder af Ekstra Bladets pristjek, når det drejer sig om hårde hvidevarer. Kæden fører ikke mobiltelefoner og computere.

- Vi vil selvfølgelig altid prøve på, om vi kan være billigst på nettet også. Men det er bare ekstremt svært, for det er noget computerteknisk, der gør, om man hele tiden lige kan stå billigst. For ikke at vi kommer ud i det der med, at folk tænker, 'Nå, men vi er da ikke billigst altid', så har vi sagt, 'Jamen det er ligegyldigt. Vi matcher bare alle de andre,' siger Skousens administrerende direktør, Jonas Dørken. 

- Vi lægger egentlig lidt opgaven over til kunderne. Men det er fordi, vi ved, de alligevel bruger en masse tid på det. Så de der to minutter, eller ét minut, det tager at slå prisen op på Pricerunner, det må kunden selv gøre. Alternativt så gør vi det sammen med kunden nede i butikken.

For forbrugerne er det bare om at slå til.

– Alle forretninger er jo nødt til at tjene penge, men lige nu er det en fest for forbrugerne, siger Martin Andersen.

Læs mere:

I dagens trykte udgave af Ekstra Bladet og i Ekstra på nettet kan du blandt andet se:

* Top 11 over de billigste elektronik-butikker ifølge Ekstra Bladets pristjek.

 

* Alle resultaterne af Ekstra Bladets pristjek, fra iPhones og MacBook Air til vaskemaskiner, køleskabe og støvsugere

Det er værd at bruge tid på at finde de bedste priser på elektronik - for der er penge at spare. Rigtig mange penge, hvis du er lidt smart. Plus Ekstra Bladets pristjek på elektronik: Så meget kan du spare

* Hvor du billigst kan købe Apple produkter

* De bedste tips til de billigste elektronik-priser

Se, hvordan du får fingrene i den nyeste elektronik billigst. Plus Sådan får du den billigste pris på elektronik

* Tips og betingelser, når du køber elektronik på internettet

Plus Tips, rettigheder og pligter ved nethandel

* Flere kommentarer fra butikkerne.

43 kommentarer
Vis kommentarer