Farlig mad-brøler på Danmarks største kokkeskole

Den skole, som skal uddanne kokke i at undgå madforgiftninger, har ikke styr på madsikkerheden.

Foto: PR
Foto: PR

Har du haft mavekramper, diarre eller opkastninger efter at have spist mad fra restauranter, så skyldes det ofte, at kokken eller hans personale har opbevaret mad ved for høje temperaturer, så bakterier trives.

Se også: Fuglesang og mus på Lidls hovedlager

Denne risiko for madgiftninger, som hvert år har betydelige omkostninger for den enkelte og for samfundet, kender de faglige eksperter på Danmarks største kokkeskole, Hotel- og Restaurantskolen i Valby, alt til.

Gevaldig reprimande

Derfor kunne man forvente, at netop på Hotel- og Restaurantskolen ‎selv havde 100 procent styr på nedkølingen af madvarer, som den skal uddanne fremtidens kokke i at tillave på en forsvarlig måde.

Men nej.

Skolens store kantine fik i tirsdags en gevaldig reprimande af fødevarekontrollen for at bryde den enkle regel, at letfordærveligt mad højst må opbevares ved fem grader.

10,9 grader

’Græskarsuppe (Cirka otte liter), opbevaret i kølerum, som er kølet ned i går, er målt til en kernetemperatur på 10, 9°C. Suppen kasseres,’ skriver Fødevarekontrollen, som indskærpede, at maden skal ’nedkøles til en temperatur, som ikke indebærer nogen sundhedsfare'.

54 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere