Afsløret: Her er Price-brødrenes 'danske frilandskylling'

'Dansk frilandskylling' på Brdr. Prices restaurant er konventionel kylling fra Tyskland eller Holland

Sådan så den 'danske landkylling' ud. Dencon Foods har intet med sagen at gøre. Brdr. Prices grossist har blot købt produktet hos Dencon, som altså ikke er leverandør til Price. Foto: Fødevaretyrelsen
Sådan så den 'danske landkylling' ud. Dencon Foods har intet med sagen at gøre. Brdr. Prices grossist har blot købt produktet hos Dencon, som altså ikke er leverandør til Price. Foto: Fødevaretyrelsen

For godt fem uger uger stod Brødrene Price i DR1-programmet ’Kontant’ og rynkede på næsen ad kylling-industriens fupnumre.

Men Ekstra Bladet kan fortælle, at restauratør-brødrene selv står bag fødevarefup – også med kylling.

Fiktive formuleringer
I sidste uge slog Fødevarestyrelsen til mod Brdr. Price-restauranten i Herning, hvor kontrollørerne afslørede, at menukortet indeholdt så romantiske og fiktive formuleringer, at man kunne tro, at forfatteren Adam Price havde haft digterkysen og ikke kokkehuen på.

Eksempelvis tilbød Brdr. Price, at man mod at betale 40 kr. ekstra kunne få ’stegt dansk frilandskylling’ i cæsarsalaten. Men det var snyd.

Dansk kylling var tysk
’Det kylling, der anvendes er tysk/hollandsk og det fremgår ikke at kyllingen er ’frilands’,’ skriver Fødevarekontrollen på baggrund af en inspektion i køkkenet.

Sådan så den 'danske landkylling' ud. Dencon Foods har intet med sagen at gøre. Brdr. Prices grossist har blot købt produktet hos Dencon, som altså ikke er leverandør til Price. Foto: Fødevaretyrelsen
Sådan så den 'danske landkylling' ud. Dencon Foods har intet med sagen at gøre. Brdr. Prices grossist har blot købt produktet hos Dencon, som altså ikke er leverandør til Price. Foto: Fødevaretyrelsen
 

Fik sanktion
Så Brdr. Price fik en sanktion, fordi ’fødevarer ikke må sælges under omstændigheder, der er egnet til at vildlede forbrugerne med hensyn til varens oprindelse’.

Læs kontrolrapporten her.

Det var her på Brdr. Price-restauranten i Herning, at Fødevarekontrollen fandt flere tvivlsomme formuleringer på menukortet. Foto: Ida Ejdrup Nielsen
Det var her på Brdr. Price-restauranten i Herning, at Fødevarekontrollen fandt flere tvivlsomme formuleringer på menukortet. Foto: Ida Ejdrup Nielsen

Hør Forbrugerrådet Tænks reaktion på afsløringen og læs hvad der heller ikke stemte på Price-brødrenes menukort.

Ekstra Bladet beskriver også, hvordan en række andre fødevarevirksomheder på det seneste har fået kritik for at trylle mad 'finere', end det er.

De kendte kokkebrødre Adam og James Price. Foto: Philip Davali
De kendte kokkebrødre Adam og James Price. Foto: Philip Davali

Direktør: 'Uheldigt og beklageligt'

Det har ikke muligt at få et interview med Adam og James Price, men restaurantkædens direktøre Mads Bøttger erkender i en mail, at sagen er ’uheldig og beklagelig’.

Han videresender en mail fra fra kylling-leverandøren, som undskylder for, at en sælger på grund af en misforståelse havde oplyst til restauranten, at de udenlandske kyllinger var danske frilandskyllinger.

’Vi har indskærpet over for vores leverandører og samarbejdspartnere og medarbejdere, at der skal være skærpet fokus på dette,’ lover han og bedyrer, at kyllingen aldrig nåede at blive serveret.

Han afviser, at der skulle have været hensigt om at snyde gæster med økonomisk vinding for øje.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Læs mere om fup og farlige fødevarer

James og Adam Price langer ud efter dårlig mad, men er nu selv blevet ramt af kritik. Foto: Philip Davali Vagthund Brdr. Fup: Sådan blev kunderne snydt på Price-restaurant

Vagthund Datojægere raser: Disse butikker er fyldt med gammelt kød

 

Vagthund Madfup: Beskidte tricks tryller tarvelig mad sund og dyr

Tips og guides Pas på: Supermarkeder sælger gammel mad - her er den helt gal

Centrumtemperaturen i denne fordærvelige kyllingewrap er 20,1 grader. Den er 50 sekunder forinden taget ud af en ni grader varm kølemontre i Expresso House på Købmagergade i København. Montren indeholdt også nyopbagte, brandvarme pølsehorn. 
Foto: Jonas Olufson Vagthund Bakterie-alarm i heden: Fandt 24 grader varmt oksekød i køledisken

- De har kommet kartofler i for at 'strække' produktet - altså for at få det til at fylde mere, fortæller Søren Kristian Friis (i midten) fra Slagter Friis på Frederiksberg. Foto: Linda Johansen Tips og guides Undgå grill-fup: Her er sandheden om dine grillpølser

1 af 2 James og Adam Price langer ud efter dårlig mad, men er nu selv blevet ramt af kritik. Foto: Philip Davali
2 af 2 Sådan så den 'danske landkylling' ud. Dencon Foods har intet med sagen at gøre. Brdr. Prices grossist har blot købt produktet hos Dencon, som altså ikke er leverandør til Price. Foto: Fødevaretyrelsen
160 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere