Ikea: Ingen hest i danske kødboller

Ikea har ikke fundet spor af hestekød på menuen i danske varehuse. Gamle kødboller er omfattet af salgsstop

IKEA har sendt sine kødboller til analyse, og de er fri for hestekød. (Foto: AP)
IKEA har sendt sine kødboller til analyse, og de er fri for hestekød. (Foto: AP)

Der er ikke fundet spor af hestekød i kødbollerne i danske Ikea-varehuse. Alligevel har man taget de "gamle" kødboller ud af sortimentet, oplyser Ikea Danmark.

Men fra torsdag er der igen kødboller på menukortet. Ikea har nu lavet sin indkøb om og har færre leverandører samt forbedrede produktions- og kontrolmetoder.

- Kundernes og medarbejderes tillid er ekstrem vigtig for os, og vi har, trods høje standarder, ikke levet op til kundernes forventninger. Det tager vi naturligvis alvorligt, og derfor har vi foretaget en række ændringer, siger Edward Moreno, restaurantchef i Ikea Danmark.

Se også: Ikea tilbagetrækker mandelkager efter spor af afføring

- Siden februar er der også foretaget hundredvis af DNA-test af kødboller - herunder kødboller fra vores fem danske varehuse. Svarene fra de danske analyser viser ingen spor af hestekød i de kødboller, vi her i Danmark har modtaget fra vores svenske leverandør, siger han.

Efter det kom frem, at der var spor af hestekød i et parti kødboller fra den svenske leverandør, stoppede Ikea i slutningen af februar salget af kødboller og gik i gang med at teste. Og begge dele omfattede også Ikeas fem danske varehuse.

- Selvom svarene fra de danske test af kødboller ikke viste spor af hestekød, så har der i andre test været indikationer på spor af hestekød. Derfor besluttede vi at vente med at genoptage salget, til vi fik nye kødboller, siger Edward Moreno.

Se også: Ikea-pølsen ramt af hestekødsmistanke

Samtidig arbejder man i Ikea på at finde ud af, hvad der skal ske med de kødboller, man ikke vil sælge i varehusene.

- Der er ingen sundhedsmæssige risici forbundet med at spise kødbollerne, og derfor er vi i tæt dialog med de relevante myndigheder for at undersøge mulighederne med at komme af med kødbollerne på en ansvarlig måde og i overensstemmelse med de juridiske krav, oplyser Ikea.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere