Michelin-stjerne til bornholmsk restaurant

Uforventet Michelin-stjerne til bornholmsk restaurant

Kadeau's restaurantchef, Magnus Høegh Kofoed, driver restauranten sammen med partnerne Rasmus Kofoed og Nicolai Nørregaard. Sammen kan de i dag fejre restaurantens første Michelin-stjerne. FOTO: Rumle Skafte
Kadeau's restaurantchef, Magnus Høegh Kofoed, driver restauranten sammen med partnerne Rasmus Kofoed og Nicolai Nørregaard. Sammen kan de i dag fejre restaurantens første Michelin-stjerne. FOTO: Rumle Skafte

- Det er et kæmpe boost for os og personalet.

ekstrabladet.dk møder en overrasket og meget glad Magnus Høegh Kofoed, restaurantchef og partner i restauranten Kadeau på Christianshavn.

Restauranten, der serverer variationer af bornholmske retter, fik i dag sin første michelinstjerne, og dermed er Kadeau den nye dreng i klassen af danske michelin-restauranter.

- Skal jeg vær helt ærlig, havde vi slet ikke forventet det, siger Magnus Høegh Kofoed til ekstrabladet.dk, mens han fejrer den nye anerkendelse med et glas champagne sammen med en af restaurantens kokke.

Personalet mødte ind en halv time tidligere i morgens for at følge med i, hvilke restauranter stjernerne gik til, men da de så deres eget navn på listen, var det næsten ikke til at tro.

- Vi måtte dobbeltjekke i fem minutter, før vi var helt sikre. Michelin plejer ikke at give stjerner til restauranter, der ikke har ligget det samme sted i længere tid. Da vi næsten lige er flyttet, tænkte vi, at der nok ikke var noget at komme efter i den her omgang, siger han til ekstrabaldet.dk.

Vil sænke priserne
At restauranten har vundet en michelinstjerne vil ikke skubbe priserne op på maden, der allerede befinder sig i den pebrede ende af skalaen. Tvært imod overvejer restaurantchefen i samråd med de to andre partnere, at Kadeau skal sænke priserne i deres menukort.

- Folk skal have lov til at komme her og smage vores mad. Så vi har faktisk talt om at sætte priserne ned, men det er ikke endeligt besluttet endnu.

For 1800 kroner kan gæster lige nu få otte borholmsk-inspirerede retter, som køkkenet vælger. Vil man af med lidt mindre koster restaurantens forkostmenu 400 kroner.

Placeringen i Michelin-guiden skal personalet i dag fejre med en fyldt restaurant til både frokost- og aftenserveringen. Men det hele skal ikke gå op i arbejde, siger Magnus Høegh Kofoed, der lover en fest til personalet.

Om Kadeau vil gå efter flere stjerner til næste års Michelin-guide, vil restaurantchefen ikke garantere.

- Vi går efter at gøre flest muligt gæster glade, og hvis anden stjerne falder, så tror jeg, vi bliver mindst lige så overrasket, som vi er denne her gang, siger Magnus Høegh Kofoed til ekstrabladet.dk.

1 af 2 Den første Michelinstjerne fejres med champagne og forberedelser til frokost-serveingen. FOTO: Rumle Skafte
2 af 2 Kadeau's restaurantchef, Magnus Høegh Kofoed, driver restauranten sammen med partnerne Rasmus Kofoed og Nicolai Nørregaard. Sammen kan de i dag fejre restaurantens første Michelin-stjerne. FOTO: Rumle Skafte
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere