Jubel på Geranium: Nu er vi i superligaen

Champagnepropperne springer i køkkenet på restaurant Geranium, der blev opgraderet fra én til to Michelin-stjerner

Kok Rasmus Kofoed er den ene del af trekløveret bag Geranium, restauranten driver han sammen med Rasmus Nøttrup og Søren Ledet. (Foto: Jens Dresling)
Kok Rasmus Kofoed er den ene del af trekløveret bag Geranium, restauranten driver han sammen med Rasmus Nøttrup og Søren Ledet. (Foto: Jens Dresling)

- Vi er blevet overrasket i den grad og står her og har ikke fattet det endnu. Vi er så glade og stolte over, at vi nu er kommet op på to stjerner, det er fantastisk, siger en glad og overrasket Rasmus Nøttrup fra Restaurant Geranium.

Ekstra Bladet fangede ham på telefonen i restaurant Geranium, som han driver sammen med kok Rasmus Kofoed og Søren Ledet, kort tid efter det gik op for ham, at restauranten er blevet opgraderet fra én til to stjerner.

- Nu føler vi os virkelig som en del af superligaen. Sammen med Noma er vi de eneste i Danmark, som både har to Michelin-stjerner og er repræsenteret på top 50 over de bedste restauranter i verden, siger Rasmus Nøttrup.

Se også: Danmark får ny tostjernet Michelin-restaurant

Lod propperne springe
I køkkenet på Geranium var man i gang med at gøre klar til frokostgæster, da nyheden om de to stjerner blev sluppet ud i nyhedsstrømmen klokken lidt over 10.

Også i aften er restauranten fyldt med gæster, så den store fejring bliver gemt til søndag eller mandag, hvor restaurantpersonalet har fri.

- Men lige nu har i helt spontant åbnet nogle flasker champagne og vi står og skåler her i køkkenet. Og vi gøre det, at alle gæster som har booket bord til frokost og i aften får champagne på husets regning, siger Rasmus Nøttrup.

Flere madturister til København
Rasmus Nøttrup forudser, at det, at København nu har to restauranter med to Michelin-stjerner vil føre til, at endnu flere gastronomiske turister kommer til byen for at spise sig igennem de stjernebestrøede restauranter.

Ifølge ham er der ingen rivalisering restauranterne imellem, så der er ikke optræk til hoveren over for restaurant Noma, som indtil Geraniums udnævnelse i dag har været den eneste restaurant i København med to stjerner.

- Vi ønsker, at der kommer flere Michelinstjerner til København, for så kommer der også flere gastronomi-turister, og det er kun godt for os alle sammen. Så vi er meget kede af, at Noma ikke har fået deres tredje stjerne, og glade for, at en ny er kommet til med Kadeau, der har fået én Michelinstjerne. Men glæden over vores egne to stjer overstiger selvfølgelig alt, siger Rasmus Nøttrup til ekstrabladet.dk.

Se også: Ingen nye stjerner til Noma: Vi er stolte af de andre

Det betyder Michelin-stjernerne:

1 stjerne: En meget god restaurant inden for sin kategori, som tilbyder et køkken af en gennemført høj standard. Et godt sted at gøre holdt på din rejse.

2 stjerner: Fremragende køkken, dygtigt og omhyggeligt tilberedte retter af bemærkelsesværdig kvalitet. En omvej værd.

3 stjerner: Et exceptionelt køkken hvor gæster spiser ekstremt godt, ofte superbt. Særegne retter bliver præcist tilberedt, med brug af fremmedartede ingredienser. Værd at rejse efter.

(Kilde: Guide Michelin)

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere