Danmarks bedste får ingen Michelin-stjerner

Danmarks bedste restaurant kommer slet ikke i betragtning til en Michelin-stjerne, fordi den ligger i Aarhus. Anmelderne vil ikke uden for hovedstaden, selvom de gør det i andre lande

Stjernekokken Wassim Hallal får ingen Michelin-stjerne på trods af at han står bag Danmarks bedste restaurant, Frederikshøj. (PR foto)
Stjernekokken Wassim Hallal får ingen Michelin-stjerne på trods af at han står bag Danmarks bedste restaurant, Frederikshøj. (PR foto)

I lande syd for Danmark som Tyskland, Østrig og Frankrig besøger de frygtede Michelin-anmeldere alle de bedste restauranter, uanset hvor de er placeret. Og i Sverige besøger de både restauranter i Stockholm og i Göteborg.

Men i Danmark anmelder Michelin kun restauranter i København.

Vil begrænse sig
- Jeg ved godt, at der findes flere gode restauranter i Danmark uden for København, men vi har valgt at begrænse os til dem, der ligger i københavnsområdet, siger Lotta Wrangle fra Michelin-koncernen til P4 Østjylland.

Så selvom Restaurant Frederikshøj i Aarhus er kåret som Danmarks bedste restaurant 2012 foran blandt andet Noma i København, så er det umuligt for restauranten at opnå en Michelin-stjerne.

Det synes Restaurant Frederikshøjs ejer, stjernekokken Wassim Hallal, er ærgerligt:

- Det er jo alle kokkes drøm at få en Michelin-stjerne. Det ville betyde, at vi ville få flere internationale gæster hertil, siger han til P4 Østjylland.

For langt til Jylland
Ifølge Michelin-koncernen udelukker man restauranterne uden for københavnsområdet, fordi det er for besværligt at tage på en weekendtur til disse steder fra fx Frankrig.

Tidligere nedsatte man en arbejdsgruppe i Aarhus på initiativ fra tidligere borgmester Nicolai Wammen for at få Michelin-anmelderne til Jylland, men det kom der ikke det store ud af.

- Der kom ikke en skid ud af. Vi holdt tre møder, og så skete der ikke mere, siger Wassim Hallal.

Udover Frederikshøj kunne restaurant ET, Substans og Restaurant Koch i Aarhus ifølge madmagasinet Gastro komme i spil til en Michelin-stjerne, hvis ellers anmelderne gad komme på besøg.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere