Ikea-pølsen ramt af hestekødsmistanke

Ikea har fundet hestekød i kødboller og stopper nu også salg at wienerpølser i flere lande

Wiener-pølsen er seneste offer for Ikeas indblanding i hestekødsskandalen.
Wiener-pølsen er seneste offer for Ikeas indblanding i hestekødsskandalen.

Først var det kjöttbullarne og nu er en anden Ikea-favorit blevet sværtet til af den verserende kødskandale: Den franske hotdog. Ikea standser salget af wienerpølser i flere lande, efter at have testet flere produkter for indhold af hestekød.

Undersøgelser af kødprodukter fra Ikea viser, at der er spor af hestekød i nogle af produkterne, oplyser Ikea Danmark.

For to dage siden oplyste Ikea ellers, at det parti kødboller i Tjekkiet, hvor der tidligere på ugen var fundet spor af hestekød, var et isoleret parti og at der efter test af andre partier fra samme leverandør ikke var fundet yderligere spor af hestekød i koncernens kødprodukter.

Se også: Ikea stopper salg af kødboller i Danmark

Og den svenske leverandør Dafgård, som laver hovedparten af kødbollerne , meldte i går ud, at der ikke hos dem var fundet spor af hestekød i bollerne.

Men efter at Ikea har lavet hundredevis af andre test, som de nu har modtaget svar på, så er der 'få indikeringer på hestekød', oplyser de i en pressemeddelelse.

Se også: Ikea-kunder: Sælg mere hest

Stopper salg af wienerpølser
Hestekødsindikationerne betyder at IKEA samme med den svenske leverandør har besluttet også midlertidigt at stoppe salg af wienerpølser. Det har IKEA gjort i følgende lande: Frankrig, Spanien, UK, Irland og Portugal, skriver de i en pressemeddelelse.

Salgsstoppet af wienerpølser omfatter ikke Danmark.

- Det er vigtigt at understrege, at vi her i Danmark får wienerpølser fra en anden leverandør. Hos vores leverandør er kødet testet og analyseret, og der er ingen spor af hestekød, siger Tina Lindharth, IKEA Danmark.

Tager det alvorligt
- Vi tager situationen meget alvorligt. Det er ekstremt vigtigt for os, at vores kunder kan stole på varedeklarationen på de madvarer, vi sælger og serverer, siger talskvinde Tina Würgau Lindharth og fastslår:

- Sammen med vores leverandører og tredjepartseksperter er vi nu i gang med at undersøge og kortlægge, hvordan vi kan undgå lignende situationer i fremtiden.

De kødboller, der blev solgt fra restauranter og bistroer i de fem danske varehuse, var ikke er fra samme parti som det i Tjekkiet, hvor der blev fundet spor af hestekød, lovede møbel-giganten i en pressemeddelelse.

Ikea i Danmark stoppede dog salget af kødboller i Danmark, mens de afventede resultater fra en analyse af kødbollerne. Det var dog kun for at være på den sikre side, oplyste Ikea for to dage siden.

1 af 2 
2 af 2 Wiener-pølsen er seneste offer for Ikeas indblanding i hestekødsskandalen.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere