Sydafrikanske burgere har kød fra æsler

Oksekødburgere i Sydafrika er mere end oksekød. Der er fundet kød fra æsler, geder og vandbøfler i dem.

Det har vagt stor opstandelse, at der (muligvis) er hestekød i IKEAs kødboller. I Sydafrika er der fundet æsel og vandbøffelkød (Foto: Jan Sommer)
Det har vagt stor opstandelse, at der (muligvis) er hestekød i IKEAs kødboller. I Sydafrika er der fundet æsel og vandbøffelkød (Foto: Jan Sommer)

I modsætning til europæerne risikerer sydafrikanere ikke uforvarende at sætte tænder i hestekød, når de spiser, hvad de tror er oksekød.

Til gengæld er der fundet spor af helt andre slags kød i sydafrikanske oksekødburgere.

Forskere på Stellenbosch University i Sydafrika gik i forlængelse af skandalen i Europa med hestekød i blandt andet burgere og lasagne, hvor der ellers kun skulle være oksekød, i gang med at undersøge kødprodukter i Sydafrika.

- Vores undersøgelser viser, at det er normalt med fejlagtig mærkning af kødprodukter i Sydafrika. Ikke alene er det et brud på mærkningsreglerne, det har også økonomiske, religiøse, etiske og sundhedsmæssige konsekvenser, siger professor i dyreforskning Louw Hoffman fra universitetet.

To tredjedele af de kødprodukter, der er undersøgt, indeholder ingredienser, der ikke er nævnt på mærkater.

Der er fundet kød fra æsler, geder og vandbøfler i produkter, som forbrugeren køber som almindeligt oksekød.

Der er undersøgt 139 produkter, og 68 procent af dem indeholdt spor af andet kød end okse. Mest normalt var svin og kylling.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere