Børne- og skolemad renset for hestekøds-mistanke

Flere udskældte kødfirmaer står bag mad til børnehaver og skoler. Maden er nu blevet testet

(Foto: Ole Steen)
(Foto: Ole Steen)

Firmaet bag Fru Hansens Kælder og 1-2-3 Skolemad står for maden i 90 daginstitutioner samt 10 forskellige skoler landet over. Færdiglavet lasagne, økologiske hakkebøffer og tærter er blandt de produkter, som firmaet får leveret fra Tulip, Findus og Familien Dafgård.

- Det er korrekt, at vi får leveret produkter fra disse virksomheder, men vi har undersøgt produkterne, og de er rene - der er ingen spor af hestekød i dem, siger direktør Pil Ammundsen fra Fru Hansens Kælder og 1-2-3 Skolemad.

Se også: Hestekødsleverandør: Vi er udsat for kriminel handling

Reagerede på mistanke
Både Findus, Tulip og Familien Dafgård har alle været involveret i den omsiggribende hestekødskandale, som har ramt produkter i både Storbritannien, Sverige og Danmark. Senest måtte Ikea trække de populære kødboller tilbage fra markedet i alle kædens varehuse på grund af mistanke om udeklareret hestekød. Kødbollerne er leveret af den svenske storproducent Familien Dafgård, som altså også leverer produkter til 1-2-3 Skolemad og Fru Hansens Kælder.

- De eneste oksekødsprodukter, vi fører, er den færdiglavede lasagne fra Tulip samt vores økologiske hakkede bøffer fra Kødgros Vest. Begge produkter er 100 procent rene og indeholder altså ikke hestekød. Vi foretog undersøgelsen fordi, der var mistanke om hestekød i en lang række produkter, uddyber Pil Ammundsen.

Se også: Hestekød i Ikea-kødboller



Se også: Tulip trukket ind i hestekødsskandale

Forældre kan være trygge
Firmaet har nu skrevet ud til alle skoler, børnehaver, vuggestuer og forældre, hvis børn modtager maden, at de kan være glade og trygge ved at spise den.

ekstrabladet.dk har spurgt de store supermarkedskæder, om de fører produkter fra Familien Dafgård, men hverken Coop eller Dansk Supermarked har produkter herfra.

Se også: Findus solgte lasagne med 100 procent hestekød

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere