Hestekødsleverandør: Vi er udsat for kriminel handling

Familien Dafgård, som har leveret hestekødboller til Ikea, mener, de er blevet snydt af deres slagterier

(Screendump)
(Screendump)

Der ligger en bevidst, kriminel handling bag de heste-kødboller, som de tjekkiske myndigheder for nyligt fandt i Ikea.

Det mener den svenske kødbolle-leverandøren Familien Dafgård, som dermed understreger, at de i god tro har sendt kødbollerne afsted til møbelgiganten.

Se også: Hestekød i Ikea-kødboller

Sender aben videre
- Det kød, som vi har modtaget, har været mærket som oksekød og ikke hestekød. Derfor mener vi, at der må ligge en bevidst, kriminel handling bag, siger pressemedarbejder hos Familien Dafgård Ola Larsson til ekstrabladet.dk.

Dermed sender han aben videre til de slagterier, som har leveret kødet.

- Jeg vil ikke udlevere navne på slagterierne, mens undersøgelserne foregår. Men jeg kan sige, at vi samarbejder med slagterier i Irland, Tyskland, Polen, Sverige, England og Holland, tilføjer han.

Leverer til Danmark
Det var netop i Irland, at hestekødskandalen startede, da irske myndigheder fandt udeklareret hestekød i oksekødsburgere produceret på irske slagterier. Siden har skandalen spredt sig og involverer nu en lang række europæiske lande og færdigprodukter som lasagne, pasta bolognese og nu også kødboller i Ikea. I går valgte Ikea Danmark også at trække de populære kødboller tilbage fra hylderne indtil de igangværende analyser er færdige.

Se også: Ikea stopper salg af kødboller i Danmark

Ikea Danmark har tidligere understreget, at de danske Ikea-kødboller ikke stammer fra det samme parti, som det i Tjekkiet. Men over for ekstrabladet.dk bekræfter kommunikationsansvarlig Tina Lindharth nu, at de danske varehuse også modtager produkter fra Familien Dafgård.

- I går aftes fik jeg oplyst, at det er Gunnar Dafgård AB, der leverer kødboller til IKEA Danmark. Der er 13 forskellige firmaer, der leverer kødboller til os, men Gunnar Dafgård AB står bag hovedparten, forklarer den kommunikationsansvarlige.

- Betyder det så ikke, at risikoen for, at kødbollerne i jeres danske varehuse har indeholdt spor af hestekød, er tilstede?

- Kødbollerne i de danske varehuse stammer ikke fra samme parti som det i Tjekkiet. Desuden har vi i forlængelse af den meget snak om hestekød foretaget en omfattende test af vores kødproduktion for 14 dage siden. Prøverne viste ingen spor af hestekød, tilføjer Tina Lindharth.

Se også: Ikea-kunder: Sælg mere hest

Familien Dafgård bekræfter, at firmaet leverer færdigretter til en lang række lande og har flere danske kunder. Hvilke kunder vil Familien Dafgård dog ikke fortælle.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere