Ikea stopper salg af kødboller i Sverige

Der vil ikke blive solgt kødboller i Ikeas møbelbutikker i Sverige efter fund af hestekød i den populære spise

(Screendump)
(Screendump)

Den svenske møbelgigant Ikea stopper salget af kødboller i Sverige efter fundet af hestekød i farsen. Det oplyser selskabet til det svenske nyhedsbureau TT.

- Af hensyn til eventuel bekymring blandt vore kunder stopper vi nu al salg af kødboller i Sverige, siger Sara Poulsen, som er presseansvarlig for Ikea Sverige.

Hun har ingen informationer om, hvorvidt andre Ikea-varehuse i Europa planlægger at gøre det samme.

Se også: Hestekød i Ikea-kødboller

760 kødboller med hest
Hestekødsskandalen har dermed også ramt den svenske møbelgigant efter, at tjekkiske myndigheder har fundet udeklareret hestekød i Ikeas kødboler. Ifølge ABC News er i alt 760 kilo kødboller forhindret i at komme på hylderne i Tjekkiet.

Om der også er fundet heste-hak i kødbollerne i andre lande, fremgår ikke, og Ekstra Bladet har indtil videre ikke kunne få en kommentar fra hverken Ikeas danske eller svenske hovedkontorer.

Kødbollerne til de fleste af de Europæiske varehuse produceres ifølge Aftonbladet.se af den svenske storproducent Familjen Dafgård, som producerer flere forskellige færdigretter - heriblandt færdiglavet lasagne og kødboller. Om de tjekkiske hest/oksekødsboller også stammer fra Familjen Dafgård er dog endnu ikke bekræftet, men hvis det er sandt er det første gang, der findes udeklareret hestekød i oksekødsprodukter fremstillet i Sverige.

Ekstra Bladet afventer en kommentar fra både Familjen Dafgård angående sagen.

Fødevarestyrelsen ind i sagen
I Danmark har Fødevarestyrelsen nu taget kontakt til Ikeas danske afdeling for at undersøge, om der kan være risiko for, at hestekødet også er solgt i butikkerne herhjemme, oplyser beredskabschef Kim Sigsgaard til ekstrabladet.dk.

Ekstra Bladet følger sagen..

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere