Aldi undersøger færdigretter for hestekød

Den igangværende hestekødskandale har fået supermarkedskæden til at undersøge cirka fem forskellige produkter for spor af hestekød

(Screendump)
(Screendump)

Først var det Spar, Kiwi Minipris og Superbest, der kunne afsløre spor af hestekød i deres færdigretter. Dernæst er både Kvickly, SuperBrugsen, Netto, Bilka, Føtex og Lidl fulgt efter og har trukket flere oksekødsprodukter tilbage fra butikkerne.

Det har dog ikke fået Aldi til at følge trop, selv om flere af kædens produkter nu er under lup.

Se også: Lidl finder hestekød i pastaretSe også: Hestekødslasagne i danske butikkerSe også: Efter mistanke om hestekød: Supermarkeder fjerner oksekøds-lasagne

Færdigretter undersøges
- Vi har endnu ikke fundet anledning til at trække nogle af vores produkter tilbage. Men efter, at mange af vores konkurrenter har været berørt, har vi besluttet os for at iværksætte vores egen undersøgelse af en håndfuld produkter og venter svar i næste uge, oplyser vicedirektør i Aldis indkøbsafdeling Thomas Bang til ekstrabladet.dk.

Han vil ikke oplyse hvilke produkter, der er tale om, men udelukker, at produkterne stammer fra det skandaleramte Comigel, underleverandøren Spanghero, Findus eller SilverCrest.

- Vi fører slet ikke nogle af disse produkter. Men jeg kan oplyse om, at de produkter vi undersøger alle er sammensatte og færdiglavede produkter som enten lasagne eller pastaretter, tilføjer vicedirektøren.

Se også: Findus solgte lasagne med 100 procent hestekødSe også: Ny kødskandale: Hakket oksekød fyldt med hestekødSe også: Danskere mistænkt i hestekødsskandale

Vil udelukke hestekød
- Det er netop kommet frem, at Aldi Nord har fundet spor af hestekød i blandt andet produktet gullasch på dåse fra leverandøren Petito. Er det et produkt, I fører i Danmark?

- Nej, det fører vi ikke, og vi har bedt alle vores leverandører om at dokumentere og deklarere deres indhold samt oplyse om deres forsyningskæde. Vi har derfor ikke fundet anledning til at tilbagetrække nogle produkter.

- Det har tidligere været fremme, at Aldi har handlet med det danskejede Flexi Foods, som er under mistanke for at blande oksekød og hestekød. Har I nogle af deres produkter?

- Nej, vi har ikke handlet med Flexi Foods. Der er muligvis tale om, at Aldi i England har handlet med dem, men det er jeg ikke klar over.

- Når I vælger at iværksætte et undersøgelse af udvalgte produkter, må det være fordi, at I har en mistanke om, at produkterne kan indeholde udeklareret hestekød?

- Vi foretager undersøgelserne fordi, at vi gerne vil udelukke dette. Det er ikke fordi, at vi har en decideret mistanke, tilføjer Thomas Bang.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere