Her er listen over mistænkte hestekødsprodukter

Få et overblik over hvilke produkter, der foreløbigt er berørt af hestekødsskandalen

(Foto: Screendump)
(Foto: Screendump)

Det, der startede som en britisk kødskandale med oksekødsburgere som omdrejningspunkt, har vist sig at involvere en lang række europæiske lande og adskillige slagterier og supermarkeder.

Både færdiglavet lasagne, ravioli og gryderetter er på listen over de 18 forskellige oksekødsprodukter, som er enten mistænkt eller afsløret i at indeholde hestekød. Det skriver tyske Der Spiegel.

Se også: Tulip trukket ind i hestekødsskandaleGennem 25 år har  Niels Juul Nielsen drevet dette slagteri ved Skanderborg. efter et kontrolbesøg, har fødevarestyrelsen fået mistanke om, at der blandes hestekød og oksekød. (Foto: Ernst van Norde). Fødevarer - 15. feb. 2013 - kl. 16:36 Slagteri i Skanderborg mistænkt for hestekødsfuskSe også: Findus solgte lasagne med 100 procent hestekød

Hestekøds-bolognese i Lidl
Herhjemme har supermarkedskæderne Spar, Kiwi Minipris og Superbest allerede tilbagetrukket en frossen lasagne fra franske Comigels underleverandør Spanghero efter mistanke om hestekød. I går var det supermarkedskæden Lidls tur til at gå til bekendelse: Der var fundet hestekød i et af deres produkter.

Se også: Lidl finder hestekød i pastaretSe også: Hestekødslasagne i danske butikker

- Lidl informerer om, at der ved egne undersøgelser af 'Combino' Penne Bolognese fra producenten 'Copack' er fundet spor af hestekød. Det foreløbige analyseresultat har gjort, at Lidl har valgt at trække produktet ud af salg, imens der foretages yderligere undersøgelser, skrev Lidl i en pressemeddelelse.

Kommunikationsansvarlig Rikke Brandes understreger, at ingen andre danske Lidl-produkter foreløbigt er involveret.

- Ifølge Der Spiegel er der fundet spor af hestekød i flere andre Lidl-produkter. Nemlig 'Tortellini' fra Combino, oksekødsgullasch fra 'Tre stjerner', Ravioli i spicy sauce fra William Saurin, KG Penne Bolognese og Schröder Copack. Findes disse produkter herhjemme?

- Vores produktsortiment er ikke ens i alle Lidl lande, og vi fører ikke de nævnte produkter i vores danske Lidl butikker, forklarer Rikke Brandes til ekstrabladet.dk.

De 18 produkter
De tyske myndigheder har registreret i alt 18 produkter, som enten er afsløret i eller under mistanke for at indeholde hestekød. Se den fulde liste over produkterne her:

Tavola Lasagne Bolognese. Solgt i Rewe Dortmund. Mistænkt for at indeholde hestekød.

Tortellini fra Combino, oksekød gullasch fra Tre stjerner, Ravioli i spicy sauce fra William Saurin, KG Penne Bolognese, og Schröder Copack. Solgt i Lidl. Dokumenteret indhold af hestekød.

Gullasch 540 g. fra leverandør Omnimax , pastaret Penne Bolognese, 750 g, leverandør Copack. Solgt i Aldi Nord. Dokumenteret indhold af hestekød.

Gullasch fra Liferant Omnimax, ravioli Bolognese fra Liferant BLM. Solgt i Aldi Syd. Dokumenteret indhold af hestekød.

Lasagne, varenr. 7576 og 7285. Solgt i Eismann. Dokumenteret indhold af hestekød.

Lasagne Bolognese, 400 g, 'Den billige', Nedkølet. Solgt i Edeka. Dokumenteret indhold af hestekød.

Lasagne 'A&P'. Solgt i Kaisers Tengelmann. Begrundet mistanke om hestekødsspor.

Lasagne Bolognese Capri 400 g. Solgt i Metro Cash & Carry. Mistanke om hestekød.

Lasagne Bolognese Tip, 400 g, frossen. Solgt i Real. Dokumenteret indhold af hestekød.

Lasagne Bolognese fra Tulip, cannelloni bolognese fra Tulip, Rewe chili con carne, 350 g fra SGS, Rewe Spaghetti Bolognese, 400 g fra SGS. Solgt i Rewe Group. Mistanke om spor af hestekød.

I Danmark har undersøgelser givet begrundet mistanke om hestekød i følgende produkter:

Best Lasagne, 400g, EAN-nr. 5701410030094, solgt i SuperBest.

First Price Lasagne, 1000g, EAN-nr. 5704010046668, solgt i SPAR, Go’on, KIWI minipris, Nærkøb, Letkøb, Elite og andre butikker uden for kæde.

Hos Coop, som blandt andet tæller supermarkeder som Kvickly og SuperBrugsen, drejer det sig om Coop Lasagne, Sund Fornuft Lasagne og Coop Fuldkornslasagne.

Hos Dansk Supermarked, der ejer Netto, Føtex og Bilka, drejer det sig om Budget!'s frosne lasagne og Det Hurtige Køkken's frosne lasagne.

Herudover er der fundet 100 procent hestekød i den færdiglavede lasagne fra Findus, som er solgt i blandt andet Storbritannien og Sverige.

Se også: Fransk firma solgte hestekød med viljeSe også: Farlig medicin fundet i hestekød

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere