Tulip trukket ind i hestekødsskandale

Dansk fødevaregigant har trukket to oksekødsprodukter tilbage, som er mistænkt for at indeholde hestekød

Nu er den danske slagterigigant Tulip også trukket ind i skandalen om hestekød, der bliver solgt som oksekød.

Firmaet bekræfter over for ekstrabladet.dk, at de i sidste uge trak to produkter tilbage fra butikkerne, fordi der var mistanke om, at de indeholdt hestekød.

- Det er korrekt, at vi har en lille mængde cannelloni og lasagne, som vi har tilbagekaldt. Det er ikke noget, som er fremstillet på Tulips egne fabrikker, men af en producent i Frankrig. Vi bad i sidste uge den pågældende om at give nogle garantier for, at der ikke var hestekød i, og det kunne de ikke give os i tilfredsstillende omfang. Derfor trak vi det tilbage, for at være på den sikre side, siger kommunikationschef i Tulip Rune Jungberg Pedersen til ekstrabladet.dk.

Lasagnen og cannellonien er nu sendt til DNA-test for hestkød, og Tulip forventer svar i næste uge.

Se også: Verdens største koncern finder hestekød

Vi strammer op
De tilbagetrukne produkter er ikke solgt under Tulips navn, understreger slagterigiganten, der gør hvad de kan for at lægge afstand til den vrinskende pasta.

Produkterne har Tulip aftaget fra Comigel og siden solgt videre til koncernen Rewe Group, der igennem deres supermarkedskæder har solgt det til forbrugerne.

- Det har ikke været på det danske marked, men er udelukkende noget, der er solgt i Tyskland, og der er kun solgt en lille mængde af det, siger Rune Jungberg Pedersen fra Tulip.

Se også: Lidl finder hestekød i pastaret

Hos Tulip har sagen givet 'stof til eftertanke'. Siden den begyndte at rulle i midten af januar har giganten strammet op på kontrollen med de varer, de videresælger, og kigget deres underleverandører og slagterier efter i sømmene, siger kommunikationschefen.

- Selvfølgelig har vi hele tiden kigget på de produktet, vi sælger ikke hvad som helst videre. Men det er jo kommet bag på os, ligesom på de fleste andre, at nogen overhovedet kunne finde på at gøre det her. Så vi kigger på, hvad vi kan gøre anderledes fremover, siger Rune Jungberg Pedersen fra Tulip.

Se også: EU vedtager omfattende dna-test af hestekød

Flere færdigretter under mistanke
Den igangværende hestekødskandale ser generelt ud til være meget mere omfangsrig end først antaget. Først ramte skandalen supermarkeder som Spar og SuperBest, dernæst blev en jysk slagtermester afsløret i at blande hestekød og oksekød, og senest har supermarkedskæden Lidl trukket en pasta bolognese tilbage fra det danske marked på grund af dokumenteret hestekød.

Se også: Så farligt er medicineret hestekød

Hestekødsskandalen startede i Storbritannien og Irland, men har siden spredt sig til både Frankrig, Tyskland og Danmark lige som skandalen også trækker tråde til slagterier i Rumænien. En række supermarkeder herhjemme har allerede trukket flere udeklarerede hestekødsprodukter tilbage, og flere kan være på vej.

Tulip er ejet Danish Crown og har hovedsæde i Randers.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere