Lidl finder hestekød i pastaret

Supermarkedskæden Lidl har fundet spor af hestekød i pasta-færdigretten 'Combino' Penne Bolognese fra producenten 'Copack'. Produktet bliver trukket tilbage

Der er fundet hestekød i en pastaret fra Lidl. (Foto: Bjørn Stig Hansen)
Der er fundet hestekød i en pastaret fra Lidl. (Foto: Bjørn Stig Hansen)

Supermarkedskæden Lidl har fundet spor af hestekød i pasta-færdigretten "Combino Penne Bolognese" fra producenten Copack, som sælges i Danmark. Den er nu blevet fjernet fra hylderne i butikkerne.

Det oplyser kæden i en pressemeddelelse mandag aften.

- Det er meget beklageligt og en ærgerlig sag. Specielt over for forbrugerne, siger kommunikationsansvarlig for Lidl Danmark, Rikke Brandes, til Ritzau.

- Det er selvfølgelig stadig vigtigt at sige, at der ikke er nogen sundhedsskadelig risiko ved det. Men samtidig skal det, der står på pakken, selvfølgelig svare til det, der er i produktet, tilføjer hun.

Lidl oplyser, at de har fulgt de sidste ugers mediedækning og debat om hestekød i madvarer, og derfor indledte kæden allerede i sidste uge analyser af deres oksekødsprodukter.

- Vi har simpelthen valgt at reagere nu for at være på den sikre side. Der er fundet spor af hestekød, men hvor meget eller hvor lidt kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, siger Rikke Brandes.

Lidl har valgt at trække færdigretten ud af salg, imens der foretages yderligere undersøgelser. Samtidig tilbyder kæden, at man kan tilbagelevere produktet og få pengene retur, hvis man har købt "Combino Penne Bolognese" i Lidl inden for de seneste dage.

Kæden er nu i fuld gang med at finde ud af, hvad der er gået galt, siger Rikke Brandes.

- Det her er en vare, der bliver indkøbt via Tyskland, så her i Danmark har vi ikke den direkte kontakt med producenten, siger Lidls kommunikationsansvarlige.

- Men vi ved, at dem, der sidder med det i Tyskland, er i fuld kontakt med firmaet for at finde ud af, hvor i produktionsleddet det er gået galt, siger hun.

Der er også er fundet spor af hestekød i nogle af Lidls varer i Tyskland, Sverige og Finland.

I sidste uge måtte De Samvirkende Købmænd trække lasagner fra den franske producent Comigel tilbage, som har været solgt i Danmark. Også på grund af hestekød.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere