Hestekøds-skandale rammer Burger King

Burgerkæden må nu tilbagetrække enormt parti oksekødsburgere efter fund af hestekød i England

Et stort parti af den populære Angus burger fra Burger King er mistænkt for at indeholde hestekød og bliver derfor tilbagetrukket. I første omgang i England og Irland (Foto: Burger King)
Et stort parti af den populære Angus burger fra Burger King er mistænkt for at indeholde hestekød og bliver derfor tilbagetrukket. I første omgang i England og Irland (Foto: Burger King)

Hestekøds-skandalen, der for nyligt ramte England, har fået øgenavnet 'Horsegate'-skandalen og har nu også ramt burgergiganten Burger King.

Ifølge et internt notat, som den engelske avis The Sun er kommet i besiddelse af, vil den populære burgerkæde tilbagetrække millioner af oksekødsburgere. Men uden, at kunderne skal vide noget om det.

Stikprøver viser spor af hestekød
Skandalen begyndte, da de engelske fødevaremyndigheder efter en stikprøve fandt spor af hestekød i op mod en tredjedel af de færdiglavede oksekødsburgere solgt i fire store supermarkedskæder i England.

Se også: Ny kødskandale: Hakket oksekød fyldt med hestekød

Hesteburgerne skulle stamme fra Irland og er øjeblikkeligt blevet trukket tilbage, men nu tyder noget altså på, at det inficerede kød har spredt sig til Burger King.

Fortsæt med at sælge kødet
Burger Kings ledelse udtalte ellers i sidste uge, at man ikke havde fundet anledning til at tilbagetrække noget kød. Men nu har ledelsen tilsyneladende ændret mening. I hvert fald har Burger Kings vicepræsident Tracy Gehlan udsendt en meddelelse til butikkerne, hvor hun opfordrer butikkerne til at fortsætte med at bruge det inficerede kød.

- Fortsæt med at bruge det nuværende parti indtil aftenen er omme - selv om I har modtaget et nyt parti, skriver hun ifølge The Sun i notatet dateret den 20. januar 2013.

Butikkerne er desuden blevet opfordret til at rengøre alle køkkenmaterialer, der har været i berøring med det inficerede kød. Det skulle især være den populære burger Whopper og Angus, der er berørt.

Kunderne skal ikke vide noget
Ifølge Burger Kings ledelse skal kunderne ikke have noget at vide om tilbagetrækningen.

- Restautantcheferne skal oplyse gæster om, at Burger King tager alle nødvendige forholdsregler for at sikre, at vores gæster får de kvalitetsprodukter, som Burger King er kendt for, fortsætter vicepræsidenten i notatet.

Tilbagetrækningen skulle ifølge The Sun både ske i England, Irland og i Danmark. Men Burger Kings danske pressemedarbejder Nikolai Gaardboe Johnsen vil dog ikke bekræfte dette.

- Jeg må undersøge sagen og vende tilbage til dig, siger pressemedarbejderen til ekstrabladet.dk.

Ved redaktionens deadline er Burger King Danmark fortsat ikke vendt tilbage.

0 kommentarer
Vis kommentarer