Så meget feder julefrokosten

En time for fem småkager?! Se her, hvor meget du skal motionere for at forbrænde julelækkerierne

Julemånedens første bølge af firma-julefrokoster sætter sig i bevægelse i dag, og dermed er årets mest kalorierige måned i gang.

Det er fristende at kaste sig frådende over julegodter og fadøl og fortsætte med at guffe sig igennem julemånedens småkager, konfektfade, æbleskiver og gløgg.

For helt ærligt - hvor meget forskel kan en lille småkage eller en ekstra skefuld risalamande gøre?

Relativt meget, viser det sig. Fitness.dk har, for at holde os alle sammen lidt i ørerne, sammensat en liste over, hvor meget du skal motionere for at forbrænde de fede fristelser.

Se også: Fup eller fakta: Tjek myterne om julemaden

And
To stykker eller 150 gram lækker and svarer til 589 kalorier. For at forbrænde det skal du gå i to timer og 24 minutter eller løbe i 51 minutter.

Brune kartofler
Seks brunede kartofler svarer til 288 kalorier. For at få det forbrændt fra systemet skal du gå i en time og 11 minutter eller løbe 25 minutter.

Brun sovs
En deciliter brun sovs svarer til 248 kalorier. Det betyder, at hvis du som de fleste danskere er glad for sovs, skal du gå i en time eller løbe i 22 minutter, før du er af med dem.

Portvin
Det er dejligt med et glas portvin til ris a la manden, men i sådan en frækkert er der 94 kalorier, så for at forbrænde det skal du gå i 23 minutter eller løbe i otte minutter.

Flæskesteg
I en skive flæskesteg gemmer der sig 265 kalorier, så her skal du vandre i en time eller løbe i 23 minutter, før kalorierne ikke sætter sig på dine sideben.

Konfekt
Man kan nærmest ikke komme gennem højtiden uden den allestedsnærværende konfekt. Men i syv små uskyldige stykker konfekt er der 322 kalorier, så her skal der gås i en time og 20 minutter eller løbes i 28 minutter, før det er forbrændt.

Kirsebærsauce
Der skal naturligvis kirsebærsauce på ris a la manden, men i en deciliter er der 80 kalorier, så du skal gå i 20 minutter eller spænde løbeskoene og afsted i 7 minutter, før det er forbrændt.

Ris a la mande
Selve ris a la manden er heller ikke just uskyldig. I 2,5 deciliter af den gemmer der sig nemlig 252 kalorier, så her skal du gå i en time eller løbe i 23 minutter, før kaloriebalancen er udjævnet.

Vin
Til julemaden hører sig god vin som regel. Men i tre glas rødvin er der 336 flydende kalorier, så for at komme af med det skal du gå i en time og 23 minutter eller løbe i 29 minutter.

Småkager
Brunkager, finsk brød og vaniljekranse er der i rigelige mængder over julen, men i fem af de små kager er der 205 kalorier. Så du skal gå i 51 minutter eller løbe i 18 minutter, før de er forbrændt.

Se også: God jul uden ekstra sul Læs også: God jul uden ekstra sul

(Kilde: Fitness.dk)

Hvis du vælger hele menuen, så skal du løbe i 3 timer og 31 minutter, eller gå i 11 timer og 37 minutter, før det er brændt af.

Det er dog forudsat, at du har fået dit grundlæggende kaloriebehov dækket, så hvis du holder igen i frokostpausen i dag, skulle der være plads til lidt julelækkerier til aftenens fest.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen