Ekspert: Red Bull kun for gamle og svage

Det var ikke kun Felix Baumgartners ballon, som var fyldt med varm luft: Sponsorens drik er overflødige og skadelige, siger ekspert

Baumgartners hop har givet masser af pr til Red Bull - men selve drikken burde man lade stå på hylden, mener ekspert. (Foto: AP)
Baumgartners hop har givet masser af pr til Red Bull - men selve drikken burde man lade stå på hylden, mener ekspert. (Foto: AP)

Energidrikken Red Bull er så at sige kommet på alles læber, efter de søndag sponserede vovehalsen Felix Baumgartners rekord-udspring fra 39 kilometers højde.

Ernæringsekspert Per Brændgaard er dog ikke imponeret over produktet, som har financieret det spektakulære PR-stunt.

- Det er dybest set et overflødigt produkt, som rent ernæringsmæssigt gør mere skade end gavn for almindelige mennesker og almindelige motionister, siger Per Brændgaard til ekstrabladet.dk.

Related content

Billig drik er lige så god
Efter det er blevet lovligt at sælge energidrikke i Danmark, er der kommet flere varianter på banen i forskellige prislejer.

Mens mærkevaren Red Bull holder en pris på mellem 15 og 20 kroner (hvilket banker literprisen op på mellem 60 og 80 kroner), kan billige energidrikke fås helt ned til 7 kroner dåsen.

Og der er ingen grund til at tro, at man får mere energi for pengene i dåsen med den røde tyr.

- Producenterne tilsætter alle sammen så meget koffein, som de overhovedet må, så der er ingen forskel. Grunden til, at Red Bull i Danmark har fået et image om at være særlig stærk, er fordi den igennem mange år ikke kunne fås herhjemme. Så tænkte man, at den må være ekstra stærk og ekstra farlig, siger Per Brændgaard til ekstrabladet.dk.

Faktisk indeholder Red Bull og andre energidrikke en koncentration af koffein, som er tre gange lavere end der findes i en standard kop kaffe.

Se også: Kaffe, cola eller energidrik - hvad er bedst?

- De tilsætter selvfølgelig også nogle andre ingredienser, der efter sigende skal give energi, samt vitaminer og mineraler. Men der er ikke dokumentation for, at de skulle øge energinivauet. Den eneste ingrediens, som der er dokumentation for, er koffeinen, og det er den, man mærker, siger Per Brændgaard til ekstrabladet.dk.

Han råder motionslystne danskere til at lade de sukrede læskedrikke - samt deres sukkerfri varianter, som kan give syreskader på tænderne - stå på hylden.

- Det vi har brug for er lav-energidrikke: Drik noget vand, siger han til ekstrabladet.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen