Kendisrestaurant med kakerlakker

Et af kronprinsens foretrukne spisesteder har ubudne på 'gæstelisten'

Umima i Store Kongensgade (Foto: Polfoto)
Umima i Store Kongensgade (Foto: Polfoto)

Et af kronprinsens foretrukne spisesteder, jetset-restauranten Umami i Store Kongensgade i København, er ramt af en rigtig grim karkerlak-plage, skriver Metroxpress.dk.

Allerede den 17. september gav fødevarekontrollen stedets ejere kritik for, at et af stedets to køkkener var hjemsøgt af kakerlakker.

'Der er flere steder konstateret kakerlakker i grovkøkkenet,' konstaterede fødevarekontrollen, som også fandt fisk opbevaret for varmt - og skimmel i bunden på nogle køleskabe.

Fødevaremyndigheden lod forstå, at der ikke skal være kakerlakker i en fødevarevirksomhed. Men da de den 8. oktober dukkede uanmeldt op i Store Kongensgade var den stadig gal - og der blev fundet flere kakerlakker - levende og døde - end tidligere.

'Det er Fødevarestyrelsens vurdering, at der er risiko for krydskontaminering.'

Det betyder, at der var risiko for at bakterier kom i kontakt med madvarer. Styrelsen nedlagde forbud mod at køkkennet måtte bruges.

Stedets ejer, Jesper Boelskifte, indrømmer, at der på Umami har været kakerlakker i over en måned.

MetroXpress.dk: Men hvorfor lukkede du ikke køkkenet af egen drift, indtil skadedyrene var udryddet, så myndighederne ikke skulle skride ind?

- Vi er ikke enige med Fødevarestyrelsen i, at køkkenet skulle lukkes. For vi mener ikke, at kakerlakkerne havde adgang til madvarer.

- Hvordan lækkert synes du selv, det ser ud med kakerlakker i en luksusrestaurant?

- Det er desværre ikke unormalt, at der forekommer skadedyr i byerne. Det er vi ikke herrer over, men vi gør alt, hvad der står i vores magt for at udrydde dem, siger Jesper Boelsskifte til sitet.

Læs mere på MetroXpress.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen