Her er fronterne i burger-krigen

Den svenske kæde Max vil konkurrere på sunde burgere i Danmark. Men hvilken burgerkæde har den sundste eller den mest snaskede burger?

Den nøglemærkede hamburger, med et sundt tilbehør af salat og kildevand, er Max's bud på et hemmeligt våben i kampen om de danske burgerspisere. (Foto: Max Hamburgare)
Den nøglemærkede hamburger, med et sundt tilbehør af salat og kildevand, er Max's bud på et hemmeligt våben i kampen om de danske burgerspisere. (Foto: Max Hamburgare)

Den svenske burgerkæde Max har i denne uge annonceret, at den er klar til at gå i kamp om det danske burger-marked.

Der blev blæst til burger-krig, og som sit våben nummer ét præsenterede den svenske kæde Delifresh Kylllingeburgeren.

Se også: Burgerkrig på vej

Det er en burger, som er så sund, at den er mærket med fødevaremærket Nøglehullet, og det sunde menuvalg skal trække kunder til Max, som ikke kan få deres klid-lyst stillet hos hverken McDonalds eller Burger King.

Max åbner sin første butik i Danmark til marts. Ekstra Bladet har kigget dybt i de tre kæders menukort for at se, hvem der vinder krigen på henholdsvis sundhed og det ultimative snask.

Det sunde valg:
Burgerkæder verden over har, i takt med at fedmeepidemien verden over har gjort fritter og burgere politisk ukorrekte, indført sundere menuvalg.

Både Max, McDonalds og Burger King har salater på menuen, ligesom de alle giver mulighed for at bytte pommes frites ud med en pose gnave-gulerødder.

Max lokker desuden med en særlig 'GI-menu' hvor fritterne er skiftet ud med en salat af kidneybønner.

Hvis man kaster wraps, gulerødder og salater til side og kigger på de rene burger-valg, ser det ud til, at Max med sin fiber-rige Delifresh Kyllingeburger har skabt et kaloriemæssigt supervåben.

De mest kaloriefattige burgere på cirka samme størrelse og i samme stil som Delifresh ligger hos konkurrenterne lidt over den i kalorier. Fronterne ser således ud:

Max:
Delifresh Kyllingeburger (250 gram): 400,5 kalorier

McDonalds:
Grov Chicken (200 gram): 410 kalorier

Burger King:
Tendergrill Chicken (239 gram): 480 kalorier

Det ultimativt mest snaskede valg:
Spørgsmålet er dog, om det overhovedet er på helsefronten, burger-krigen egentlig skal udkæmpes. En ekspert, som Ekstra Bladet har talt med, er skeptisk:

- Burgerkæderne har ikke den store omsætning, når det gælder de sunde alternativer, for når vi går på burgerbar, så gør vi det ikke for at være sunde, siger madsociolog Jon Fuglsang fra Metropolhøjskolen i København.

Hvis man i stedet går efter det mest snaskede og kalorieholdige valg - når nu man er i gang - hvordan stiller de tre kæder sig så over for hinanden?

Alle tre kæder lokker ud over pommes frites med forskellige typer friteret ost og løgringe. Det er dog stadig kun Burger King, der kan trylle snoede pommes frites, de klassiske Twister Fries, op af den gyldne brønd.

På burgersiden hedder de mest kalorieholdige burgere:

Max:
Grand De Luxe Umami (310 gram): 993 kalorier

McDonalds:
Big Tasty Bacon (vægt ukendt): 905 kalorier

Burger King:
Angus XT Bacon & Cheese (vægt ukendt): 1029 kalorier

Foreløbig står de tre kæder altså nogenlunde lige både i kampen om henholdsvis de fitnessmindede og de kalorieelskende burgerspisere i Danmark.

Indtil den svenske kæde rykker til landet i marts må danskerne vente med at beslutte, hvem der vinder på det vigtigste parameter: Smag.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen