Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Brdr. Price bøjer sig for hård kritik

Jamers og Adam Price vil nu give kunderne deres penge tilbage på gavekorts restbeløb

James og Adam Price laver nu reglerne om på deres gavekort. (Polfoto)
James og Adam Price laver nu reglerne om på deres gavekort. (Polfoto)

Det er hverken god stil eller juridisk i orden, når brødrene Price ikke giver gæsterne penge tilbage fra gavekort. Det mener både forbrugerstyrelsen samt brancheorganisationen Horesta. Og nu tyder det på, at de to Price-brødre også selv har indset, at deres regler ikke er specielt favorable for deres kunder.

Som 24timer skrev tirsdag har restauranten nemlig beholdt restbeløbet, når kunderne ikke brugte hele deres gavekort. Hverken penge eller tilgodebevis kunne de få.

Læs også: Se også: Brødrene Price snupper kundernes penge Brødrene Price snupper kundernes penge

- Vi har ikke været opmærksomme på problematikken i forbindelse med restbeløb ved indløsning, og vi har ikke tidligere oplevet, at det har været et stort problem, at gæster ikke har kunnet bruge gavekortene i sin helhed på restauranterne, lyder det blandt andet i pressemeddelsen.

Imod reglerne
Erhvervsjuridisk chef hos hotel-, restaurant-, catering- og turisterhvervets brancheorganisation Horesta, Kaare Friis Petersen, siger til Ekstra Bladet, at det rent juridisk kan være betænkeligt, at man ikke kan bruge restbeløbet på et gavekort ved et nyt besøg. Med mindre køberen tydeligt er blevet gjort opmærksom på det. Det samme mener forbrugerrådet.

- Man kan sige, at hvis beløbet er så småt, at man ikke engang kan få en kop kaffe, så kan man måske ikke hidse sig op over det. Men beløb på over 50 kroner, kan man jo sagtens få noget for, siger Kaare Friis Petersen til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Hvis man for et gavekort køber et par sko i en butik, og der så er penge tilbage, så beholder skobutikken jo heller ikke beløbet, lyder det.

Refunderer restbeløb
ekstrabladet.dk har været i kontakt med andre populære restauranter som MASH, Geranium samt Mielcke & Hurtigkarl. De har altid givet deres kunder restbeløb på gavekort med til et nyt besøg. Og nu kan kunderne på Brdr. Price altså også se frem til, at de ikke spilder deres penge, hvis de ikke kan spise for hele gavekortets beløb.

- Nu hvor vi er blevet opmærksomme på, at det i visse tilfælde har været problematisk, arbejder vi på at ændre vores handelsbetingelser således, at det imødekommer den uheldige oplevelse, de omtalte gæster har haft. Indtil vi har fået ændret vores systemer, således at det bliver muligt at udstede tilgodebevis på eventuelle restbeløb, vælger vi, at gæsterne kan få refunderet restbeløbet.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen