Tager 65 kroner i gebyr for at dele en pizza

Gebyr-gribbene har bredt sig til pizzeria

Foto: Anders Find/Jyllands-Posten
Foto: Anders Find/Jyllands-Posten

Pizzeriaet La Vecchia Signora i Tivoli i København tager et gebyr på 65 kroner, hvis man vil dele en pizza. Det skriver 24timer.

Gebyret står på skilte overalt i pizzariaet, så det er ikke nogen hemmelighed, og det blev bekræftet, da to medarbejdere fra 24timer - under dække af at være almindelige kunder - købte en pizza til 149 kroner.

- Jeg vil bare lige informere jer om, at vi pålægger et gebyr på 65 kroner for at dele pizzaen, sagde tjeneren Martin Achilles.

- Hvad nu, hvis min ledsager her ikke er særlig sulten og måske bare skal smage et stykke, hvis han får lyst, spurgte den forbløffede medarbejder fra 24timer.

- Jamen, så kan han lige så godt tage en babypizza med også. Den koster det samme som gebyret - 65 kroner, foreslog tjeneren, som efter en snak om gebyrpolitikken uopfordret tilbød at reducere gebyret til 20 kroner.

Tivolis vicedirektør, Stine Lolk, står inde for gebyrpolitikken.

- Det er helt fair. Det er helt normalt, at restauranter tager et gebyr, hvis gæsterne vil dele en hovedret. Det ved jeg, fordi jeg tit er ude at spise med min mand, som er madanmelder. Man får jo to sæt af det hele: stole, tallerkner og bestik og så videre, siger hun til 24timer.

ER DET I ORDEN MED ET GEBYR FOR AT DELE EN PIZZA? DELTAG I DEBATTEN HERUNDER:

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen