Blev hjerneskadet af at spise på KFC

Fastfood-giganten skal betale 8,3 millioner dollars til 14-årig pige, der blev hjerneskadet og lam, efter hun spiste på en af Kentucky Fried Chickens restauranter

Kentucky Fried Chicken skal betale mere end 46 millioner danske kroner til en 14-årig pige og hendes familie. (Foto: AP)
Kentucky Fried Chicken skal betale mere end 46 millioner danske kroner til en 14-årig pige og hendes familie. (Foto: AP)

Fastfood-kæden Kentucky Fried Chicken (KFC) skal betale hele 8,3 millioner dollars, svarende til 46.670.070 danske kroner, til en blot 14-årig pige, efter hun for syv år siden blev ramt af en slem madforgiftning på en af deres restauranter.

I 2005 spiste den dengang 7-årige pige Monika Samaan på en KFC-restaurant i Sydney sammen med sine forældre og brødre. Den lille pige blev ramt af en slem madforgiftning, efter hun spiste en såkaldt "Twister-wrap", der består af enten kyllingestrimler eller stegt kylling med tomat, salat og mayonaise i en tortilla.

Sidder i kørestol
Madforgiftningen, der ramte Monika Samaan, var af den absolut værste grad. Mens Monika Samaans familie slap med en almindelig madforgiftning med tilhørende opkast, var den unge pige anderledes hård ramt.

Hun fik nemlig konstateret salmonellaforgiftning, skriver BBC - en salmonellaforgiftning, der gjorde, at hun efterfølgende lå i koma i seks måneder.

Efterfølgende er hun blevet lam, hvorfor hun er tvunget til at bruge resten af sit liv i en kørestol. Hun har desuden også mistet evnen til at snakke.

I chok
Derfor har Monika Samaans familie lagt sag an mod KFC - en sag, de nu har vundet.

- Monikas alvorlige hjerneskader og handikap har påvirket familien og deres økonomi, siger Geoge Vlahakis, der var familiens advokat i sagen mod fastfood-giganten.

- Kompensationen er svært nødvendig for familien. KFC har indtil nu stået fast på, at Monica ikke fortjener en krone, siger advokaten endvidere.

Hos Kentucky Fried Chicken er man modsat dybt skuffet over afgørelsen.

- Vi føler med Monika og familien Samaan, men vi har også et ansvar for at forsvare KFC's rygte, når det kommer til sikekrhed og højkvalitets mad, siger en af KFC's chefer i følge BBC.

Kentucky Fried Chicken har nu anket sagen.

1 af 2 Der var salmonella i noget af det kyllingekød, som en KFC-restaurant i Sydney solgte til en familie tilbage i 2005. (Foto: AP)
2 af 2 Kentucky Fried Chicken skal betale mere end 46 millioner danske kroner til en 14-årig pige og hendes familie. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere