Nationalmuseets restaurant pyntede på råvarerne

Hverken den lovede økologiske pølse eller det økologiske smør var at finde i Nationalmuseets restaurant

Hallegårdspølse fra Bornholm, røget i seks døgn – med elmetræ. Økologisk smør fra Øllingegaard – nær Langstrup Mose. Sådan stod der på menukortet på den meget velbesøgte Restaurant Julian på Nationalmuseet, som har fået en bøde på 10.000 kroner og en sur smiley for at vildlede museums- og restaurantgæster med små usande fortællinger om råvarerne. Det skriver 24timer.

Ved et kontrolbesøg den 15. marts opdagede fødevarekontrollen, at ’Hallegårds- pølserne’ ikke var fra Hallegård på Bornholm – eller for den sags skyld røgede over elmetræ i seks døgn. I virkeligheden var der tale om ’Grovgrillere’ fra WP Kød i Roskilde. Fødevarekontrollen fandt heller ikke økologisk smør fra Øllingegaard i kølerummet, men konventionelt Lurpak-smør.

Restauratør: Der var skiltet
Restauratør Jesper Møller er stærkt utilfreds med fødevarekontrollens kritik og dertilhørende bøde og sure smiley.

- Vi havde et skilt, som tydeligt oplyste vore gæster om, at vi ikke serverede Hallegårdspølse, men en anden ristet pølse. Men skiltet var ikke synligt, den dag fødevarekontrollen kom på besøg, for den dag havde vi et arrangement. Og hvorfor der lige den dag lå to pakker Lurpak ved jeg ikke, siger Jesper Møller, som oplyser, at han over for fødevarekontrollen har dokumenteret, at restauranten køber store mængder økologisk smør fra Øllingegaard.

- Men netop den dag var vi udgået for Øllingegaard-smør, siger han til 24timer.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere