Ulovligt slagteri lukket

Fødevaremyndighederne har lukket et ulovligt slagteri, som var 'særdeles uhygiejnisk'

Der var masser af ulovligt kød på adressen, men ejeren ville ikke sige, hvor han havde det fra. (Foto: Colourbox)
Der var masser af ulovligt kød på adressen, men ejeren ville ikke sige, hvor han havde det fra. (Foto: Colourbox)

Anonyme tip fik Fødevarestyrelsens Rejsehold på sporet af et ulovligt slagteri i Vinderup, som fredags blev lukket under en aktion i samarbejde med Politiet og Beredskabsstyrelsen.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse. Slagteriet, som lå i et tidligere mejeri, 'fremstod særdeles uhygiejniske og var hverken skadedyrssikrede, hygiejnisk forsvarligt indrettede, eller registreret ved Fødevarestyrelsen', oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

LÆS:

Se også: Mistanke: Slagtere sælger optøet kød som ferskt

I det tidligere mejeri var der gang i en større produktion i et opskæringslokale, hvor der var alle typer maskiner til forarbejdning af kød og kødprodukter.

'I lokalet fandt Fødevarestyrelsen også store mængder opskåret og hakket svinekød, vildt-spegepølser, samt et større lager af krydderier, krydderiblandinger og nitritsalt, beregnet til pølseproduktion og fremstilling af andre kødprodukter', oplyser de.

Holder hånden over leverandører
Ifølge ejeren af det ulovlige slagteri er slagtningerne af dyrene foregået hos forskellige landmænd, hvis navne han ikke ønsker at oplyse.

Partering og videreforarbejdning af de ulovligt slagtede dyr er efterfølgende foregået i lokalerne på Sevelvej 67, hvor det ulovlige slagteri lå placeret.

'Slagtning, opskæring og produktion har således ikke været underlagt den lovpligtige fødevarekontrol. Dette sammenholdt med de konstaterede uhygiejniske forhold kan betyde, at kød og kødprodukter fra den ulovlige virksomhed, kan indeholde skadelige bakterier', advarer Fødevarestyrelsen.

Læs:

Se også: Slagtere blander gris i okse-hak

Produkter destrueret
Det kød og de kødprodukter, som Fødevarestyrelsens Rejsehold har fundet på stedet, er blevet destrueret og alle produkterne er overhældt med grøn destruktionsfarve.

Politiet har desuden beslaglagt alt produktionsudstyr, som har været anvendt i den ulovlige fødevarevirksomhed.

Ejeren af den ulovlige virksomhed er pålagt at bortskaffe det destruerede kød og krydderiblandinger, og kan se frem til bøder for manglende registrering, manglende sporbarhed, uhygiejniske forhold og manglende egenkontrol, skriver Fødevarestyrelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere