Knorr retter ind på sauce

Efter kritik af varedeklaration og ingredienser i producentens pulverprodukter ændrer Knorr nu mærkningen

Nu ændrer Knorr mærkningen på deres pulverprodukter. Det sker efter massiv kritik af deres varedeklaration. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Nu ændrer Knorr mærkningen på deres pulverprodukter. Det sker efter massiv kritik af deres varedeklaration. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Knorr tager nu konsekvensen, efter det i går kom frem, at madvare-producenten reklamerer med, at de ikke putter smagsforstærkere i deres pulverprodukten, men at flere eksperter kalder det vildledning. En del af deres pulver-mad som for eksempel deres bearnaise-sauce indeholder nemlig gærekstrakt.

Det er dog ikke uden at slå sig i tøjret, at fødevaregiganten ændrer sin mærkning på produkterne.

- Vi tilsætter gærekstrakt i vores produkter, fordi det tilfører en ekstra god smag. Gærekstrakt er ikke en smagsforstærker. Gærekstrakt er en fødevareingrediens bestående af salt, vand og proteiner fra gærceller, siger Todis Poulsen, Regulatory Affairs Manager, Unilever Danmark i samme pressemeddelelse, som han oplyser, at Knorr vil ændre mærkningen.

Se også: Knorr anklages for snyd

Det er dog heller ikke, fordi Knorr selv mener, de har gjort noget galt. Og eksperterne - blandt andet bromotolog Orla Zinck - får hårde ord med på vejen.

- Vi har nu valgt at ændre mærkningen fremadrettet, da forskellige interessenter har igangsæt en usaglig og vildledende debat i medierne, som skaber forvirring om, hvornår der er tale om smagsforstærkere, lyder det i meddelelsen.

- Knorrs primære hensyn er til vores forbrugerne. Og der skal ikke herske nogen tvivl om indholdet i og mærkningen af vores produkter, slutter den.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen