Så mange skridt koster en burger

Hvad feder mest, en latte eller en enegidrik? Og hvor langt skal du gå for at brænde dem af? Få svaret her

En dejlig burger - og så liige knap 12.000 skridt, så skulle den være futtet af. (Foto: Colourbox)
En dejlig burger - og så liige knap 12.000 skridt, så skulle den være futtet af. (Foto: Colourbox)

Solen skinner i disse dage sine første milde stråler ned over Danmark, med løfter (eller trusler) om en snarlig strandsæson.

Måske får det gode forårsvejr dig i humør til at gå en tur. Måske tænker du, efter at have trisset et par kilometer, at du har fortjent en lille belønning - for eksempel en plade chokolade?

Men hvor mange skridt skal der egentlig til, før du kan gumle chokoladen, uden at der ryger noget ekstra på sidebenene? Det har svenske Expressen.se testet ved hjælp af en ny beregner på nettet.

LÆS:

Hvis rødvinen ikke skal sætte sig på kroppen, må man hellere snørre løbeskoene. (Foto: Colourbox) Sundhed Et glas rødvin kræver 21 minutters gåtur

En pose chips: 13 kilometer
For at forbrænde en plade flødechokolade på størrelse med en Rittersport, skal en gennemsnitskvinde gå 9 kilometer, mens gennemsnitsmanden, på grund af sin større skridtlængde, skal gå 9,75 kilometer.

Har frøken gennemsnit forkælet sig selv med en pose chips på 175 gram, skal hun gå 12,7 kilometer før den er brændt af, mens en mand skal lægge en halv kilometer oveni.

LÆS:

Pas på med at hoppe på den første den bedste slankemetode, når du vil smide et par kilo før strandsæsonen. Professor Arne Astrup, leder af Institut for Human Ernæring og formand for Foreningen af kliniske diætister Ginny Rhodes advarer mod mange tvivlsomme kostplaner og slanketips. (Foto: Colourbox) Sundhed Eksperternes dom over 10 populære slankekure

Så mange skridt skal du tage for at forbrænde:

En pizza: 15.000 skridt (ca. 11 kilometer)

100 gram flødechokolade: 13.000 skridt (ca. 9 kilometer)

100 gram chips: 11.875 skridt (ca. 8 kilometer)

En hamburger: 11.750 skridt (ca. 7 kilometer)

1 pose slik, 100 gram: 9000 skridt (ca. 6 kilometer)

Sushi, 8 stk: 8750 skridt (ca. 6 kilometer)

En lille latte (3 dl): 3375 skridt (ca. 2 kilometer)

1 dåse Red Bull: 2275 skridt (ca. 1,5 kilometer)

Vil du selv prøve skridt-beregneren, kan du finde den her: Stegreknare.se

En anden klassiker i skylddrevet oversprings-googling: I Forms forbrændings-beregner der omregner din Marsbar til timers husarbejde eller spinning.

0 kommentarer
Vis kommentarer