Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Fødevarepriser er skudt i vejret

Priserne på madvarer er steget uproportionelt meget i forhold til resten af prisudviklingen

Inflationen er høj, men fødevarepriserne er steget endnu mere. (Foto: Colourbox)
Inflationen er høj, men fødevarepriserne er steget endnu mere. (Foto: Colourbox)

Hvis du synes, det er blevet dyrt at være dansker, så er det ikke helt grebet ud af den blå luft: I februar i år lå de samlede forbrugerpriser 2,8% højere end i februar 2011, viser nye tal fra Danmark Statistik.

Det er ifølge Danmarks Statistik især høje årlige prisstigninger på benzin og bankgebyrer, som holder årsstigningen oppe.

LÆS:

Se også: Højere priser koster 600 kroner om måneden

Fødevarer tager et hop
Priserne på fødevarer er dog også stukket af fra den generelle prisudvikling. Siden sidste år er prisen på fødevarer og drikke steget med 5,9 procent, altså mere end dobbelt så meget som den generelle prisudvikling. Ifølge Danmark Statistik skyldes det især stigende priser på vin, øl og tobak.

Kigger man på fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer isoleret, er prisen steget 5,7 procent, hvilket især hænger sammen med stigninger i prisen på kød, kaffe og sukkervarer som marmelade, slik og is, oplyser Danmarks Statistik.

LÆS:

Se også: Kraftigste fald i huspriser i 70 år

Hos Danmarks Handelsstandsforeninger er man nervøs for, at de fortsatte himmelflugt for forbrugerpriserne betyder øget butiksdød, fordi de højere priser bremser forbruget.

Mens fødevarepriserne er skudt i vejret, er væksten i detailhandlen nemlig kun steget med 0,6 procent i løbet af 2011, skriver Danmarks Handelsstandsforeninger i en pressemeddelelse.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen