Madanmeldere: Giv Noma tre Michelin-stjerner

Michelin uddeler onsdag stjerner til eksklusive restauranter i Europa. Noma fortjener tre, mener madanmeldere

NOMA, der har fået det nordiske køkken med på det internationale landkort, bør få en tredje Michelin-stjerne på onsdag, mener madanmeldere. (Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto)
NOMA, der har fået det nordiske køkken med på det internationale landkort, bør få en tredje Michelin-stjerne på onsdag, mener madanmeldere. (Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto)

René Redzepi og holdet bag restaurant Noma i København er to gange - både i 2010 og 2011 - kåret til verdens bedste restaurant på San Pellegrinos top 50-liste.

Alligevel er det endnu ikke lykkes at opnå de maksimale tre stjerner i den prestigefyldte Guide Michelin.

LÆSOGSÅ:Men den danske restaurant fortjener i den grad den tredje og sidste stjerne i den nye Guide Michelin, der offentliggøres onsdag.

I hvert fald hvis man spørger Helle Brønnum Carlsen, madanmelder ved Politiken og ph.d. seminarielektor i hjemkundskab på Zahles Seminarium.

- Noma fortjener at få den tredje stjerne. Hvis ikke de får den, så f ... the french. Det vil være helt latterligt, hvis det ikke sker, siger hun.

LÆS:

Se også: Kiloene rasler af med nordisk mad på gaflen


Ole Troelsø, madanmelder ved dagbladet Børsen, er helt enig.

- Hvis de ikke får den, så er det fordi Michelinguiden er vred på den her 50 bestliste, hvor Noma ligger nummer et, selv om de benægter det, siger han.

Guide Michelin Main Cities of Europe 2012 udkommer den 14. marts klokken 10, og indtil da er det tophemmeligt, hvilke restauranter der får drysset stjernestøv over sig.

LÆS:For 30 år siden var sushi noget helt eksotisk, der kun blev spist på dyre restauranter. I dag er det hverdagsmad, påpeger hun.

- I dag er sushi-restauranterne nærmest blevet til fastfood-kæder og Sushi kan købes i Netto, siger Helle Brønnum Carlsen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen